З початку повномасштабного вторгнення РФ у боях втратила 90 літаків - розвідка

28 вересня 2023, 11:22оновлено 28 вересня 2023, 12:32
233
Країна-агресор зазанає колосальних втрат на полі бою. За оцінками британських розвідників, вона вже втратила в боях близько сотні літаків.
Втрати РФ в Україні
Росія втратила в Україні майже сотню літаків / Колаж: Главред, фото: https: t.me/kpszsu

З початку повномасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 року Росія втратила у боях близько 90 літаків. Про це йдеться у звіті британської розвідки, опублікованій на сторінці в Twitter Міністерства оборони Великої Британії з посиланням на розвідку.

"У всіх літаків є прогнозований термін служби в годинах польоту. Цілком ймовірно, що завдяки такому додатковому використанню у воєнний час Росія скорочує термін служби багатьох своїх літаків набагато швидше, ніж планувалося Військово-космічними силами", — йдеться в повідомленні.

За даними розвідників, Росія потребує додаткового обслуговування літаків, яке ускладнюється дефіцитом запасних частин через зростаючий попит і міжнародними санкціями. Але попри це ВКС РФ зберігає можливість збільшувати кількість вильотів над окупованою Україною.

відео дня

"Однак, оскільки війна триває набагато довше, ніж спочатку планувало Міністерство оборони Росії, знос літаків, ймовірно, знизить життєздатність довгострокової тактичної авіації ВКС", – вважають у розвідці Британії.

Зазначимо, згідно з даними Генштабу ЗСУ, станом на 28 вересня країна-агресор втратила в Україні 315 літаків і 316 гелікоптерів.

Як повідомляв Главред, в самій Росії нерідко падають літаки і гелікоптери. Зокрема, 12 серпня в Калінінградській області розбився ворожий літак Су-30. Екіпаж не вижив. За даними Міноборони РФ, повітряне судно впало через технічну несправність.

В Ростовській області розбився військовий літак Су-25, який мав здійснити бойовий виліт, також загинув пілот.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти