StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Коли Великий піст у 2024 році: що можна, а що не можна їсти до Великодня

10 січня 2024, 14:33
Великий піст починається за 48 днів до Великодня. У цей період важливо дотримуватися певних правил.
Коли Великий піст у 2024 році
Коли Великий піст в 2024 році / Колаж Главред, фото: pixabay.com

З наближенням Великого посту 2024 року багато вірян задаються питаннями про те, як дотримуватися посту правильно і які продукти можна або не можна вживати в цей період.

Коли починається Великий піст у 2024 році?

У 2024 році Великий піст починається за 48 днів до Великодня. Великдень у 2024 році за новим календарем припадає на 5 травня у християн східного обряду (початок Великого посту в цьому році припадає на 18 березня. Закінчиться пост 4 травня). Цей період присвячений духовному очищенню, самопожертві та стриманості.

Що не можна робити в Великий піст 2024?

У період Великого посту священнослужителі підкреслюють, що дотримання посту включає в себе не тільки утримання від певних продуктів, але і дотримання певних поведінкових норм.

відео дня

Забороняються будь-які види розваг і забав, а також вживання спиртних напоїв. Важливо пам'ятати, що під час Великого посту строго заборонено вінчатися, а при появі поганих думок слід активно позбавлятися від них.

На думку священнослужителів, не менш важливо дотримуватися правил у відносинах з оточуючими. У пісні дні слід уникати засудження і обговорення інших людей, не розпускати чутки, не проявляти егоїзм, не звинувачувати в невірі тих, хто з якихось причин не дотримується посту - це, підкреслюють вони, є особистою справою кожного.

Крім того, в пост слід утримуватися від вживання лайливих слів в мові і листі, а також уникати гріховних думок. Однак важливо зазначити, що деякі з цих заборон можуть не поширюватися на людей похилого віку та дітей, які, можливо, не розуміють причин такої зміни поведінки в цей період.

Що не можна їсти в Великий піст 2024 ?

Одним з основних аспектів посту є утримання від м'яса та молочних продуктів. Вірянам рекомендується дотримуватися вегетаріанської або рибної дієти.

У цей період вірянам також рекомендується утримуватися від споживання яєць і продуктів, що містять тваринний жир.

Що можна їсти у Великий піст?

  • Риба та морепродукти: Риба є одним з традиційних продуктів, дозволених в пісні дні. Вона збагачує раціон білком і корисними мікроелементами.
  • Овочі та фрукти: У піст можна вживати овочі, фрукти, зелень, горіхи і сухофрукти. Ці продукти допоможуть підтримувати здорове харчування і додатково наситять організм.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти