Коли РФ може масовано вдарити ракетами: експерт назвав небезпечні дати

11 березня 2024, 19:20
2899
Жданов нагадав, що Росія найчастіше завдає ударів під ранок, адже це найважчий час для бойового чергування.
Олег Жданов, ракета
Військовий експерт Олег Жданов назвав можливі дати нових ракетних атак РФ/ колаж: Главред, фото: Главред, міноборони РФ

Країна-агресорка Росія зробила паузу в масованих атаках по Україні. Минулого разу російські окупанти завдавали удару майже місяць тому – 15 лютого. З того часу загарбники встигли накопичити ще близько 100 ракет.

Така тривала пауза між масованими обстрілами може бути пов’язана з технічним станом літаків ворога. Величезне вироблення моторесурсу потребує ремонту і обслуговування носіїв. Про це сказав військовий експерт Олег Жданов у коментарі сайту ТСН.ua.

Військовий експерт зазначив, що російські окупанти діють нелогічно, тому важко точно спрогнозувати, коли може відбутися наступний масований удар. Проте, за його словами, є кілька "небезпечних" дат.

відео дня

"Тоді, коли ми очікуємо, вони не б’ють. Коли не очікуємо, вони наносять удари. 8 березня пропустили і навіть під час звернення до федерального зібрання теж не було обстрілу. Сказати, що на 17 березня – можливо. Вірогідність така існує і вона підвищена в ці дні, 15-17 березня, коли буде голосування. Але знову ж таки – 50 на 50 буде обстріл чи ні. На жаль, вони загнали нас в таке нервове напруження, що ми змушені бути готовими кожного дня до ракетного удару. А буде він чи ні – сказати дуже важко", – зазначив Жданов.

Експерт нагадав, що країна-агресорка Росія найчастіше завдає ударів під ранок, адже це найважчий час для бойового чергування.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Удари ракетами і дронами по Україні

РФ у ніч на 10 березня атакувала Україну 39 дронами і 4 ракетами. Окупанти вдарили 39 ударними дронами типу "Шахед", які запускали з мису Чауда в тимчасово окупованому Криму та з російського міста Приморсько-Ахтарськ. Крім цього, вони вдарили 4-ма зенітними керованими ракетами С-300 по двох областях.

Після цього стало відомо, що у ніч на 10 березня були "прильоти" у двох областях. Окупанти влучили у промисловий об’єкт в одній з областей, а також пошкодили лінію електропередач в іншому регіоні.

У ніч на 11 березня РФ атакувала Харків "Шахедами", є "приліт". Дрон ударив по об'єкту цивільної інфраструктури в Харкові. Було пошкоджено будинки. Також вночі відбулася нічна атака РФ на Одещину – було уражено інфраструктурний об'єкт. Рясні хвилі "Шахедів" заходили з акваторії Чорного моря та складними маневрами між житловими та промисловими кварталами ускладнювали роботу захисників неба.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти