StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Слимаків в саду більше не буде: які 4 рослини найкраще відлякують шкідників

14 травня 2024, 17:36оновлено 15 травня, 10:32
32514
Слимаки та равлики - нічний кошмар для будь-якого садівника, але Алан Тітчмарш стверджує, що посадка чотирьох квітів може відлякати голодних молюсків.
Слимаків в саду більше не буде: які 4 рослини найкраще відлякують шкідників
Як позбутись слимаків в саду - 4 рослини, що найкраще відлякують шкідників / Колаж Главред, фото: pexels

Немає нічого гіршого для садівника, ніж прокинутися вранці і виявити дірки в листі своїх рослин, тому що слимаки та равлики зробили з них їжу. Молюски є важливою частиною екосистеми саду, оскільки вони також харчуються мертвим листям, але це не заважає їм дратувати, коли вони ласують рослинами, які ще дуже навіть живі.

Однак, є простий спосіб тримати слимаків і равликів на відстані - просто посадити інші квіти. За словами гуру садівництва Алана Тітчмарша, є чотири рослини, які ви можете посадити у своєму саду вже сьогодні, щоб природним чином відлякувати набридливих тварин, повідомляє Daily Mail.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про різні методи боротьби із слимаками, рекомендуємо наш матеріал: Слимаки оминатимуть город десятою дорогою: які харчові відходи треба розкласти на грядках.

відео дня

Папороті

За папороттю не тільки відносно легко доглядати, але вона також є однією з найстійкіших рослин, що відлякують слимаків та равликів у вашому саду. Алан пояснив це в інтерв'ю для подкасту журналу Gardeners' World Magazine.

"Ви думаєте, що вони нудні, чи не так? Це не так, і вони чудово підходять для тінистих місць", - розповів він.

Існує безліч видів папороті на вибір, але яку б ви не обрали - від королівської до чубатої - папороть може прожити кілька років і просто відлякуватиме шкідників, якщо за нею доглядати.

Експерт із садівництва порекомендував обрати саме дріоптеріс (Dryopteris), який також називають деревною папороттю, оскільки вони процвітають у місцях, де бракує вологи. Оскільки слимаки та равлики полюбляють вологість, тримаючи рослини, які люблять сухість, можна легко відлякати молюсків.

Герань

Хоча папороть може чудово відлякувати слимаків та равликів, вона не додасть вашому саду багато кольору, оскільки не цвіте. Тому для тих, хто шукає спалах яскравих кольорів, які водночас відлякують шкідників, герань може стати відповіддю. За цими рослинами легко доглядати, і вони процвітають на сонці, а Алан каже, що квіти триватимуть "все літо", щоб ваш сад виглядав гарно протягом багатьох місяців.

Алхемілла

Якщо ви не впевнені, що сонцелюбних рослин достатньо для захисту від слимаків, спробуйте посадити алхеміллу. Ця рослина, також відома під назвою "Дамська мантія", має вражаючі яскраво-жовті квіти і може допомогти вигнати слимаків та равликів зовсім з іншої причини.

"Вона має листя з зубчастими краями, які тримаються на воді, як ртуть... і вкриті дуже тонким пухом... який відлякує слимаків та равликів від їхнього поїдання", - вказує експерт.

Це не єдина перевага алхімілли, оскільки вона також може зупинити появу бур'янів на клумбах і бордюрах. Рослина має широке листя, яке широко розпростерте назовні, не залишаючи місця і світла для бур'янів у ґрунті під нею.

Фуксії та пенстемони

Останніми у списку Алана йдуть яскраві та барвисті фуксії та пенстемони. Ці рослини, як правило, виростають більшими, ніж інші квіти зі списку, і навіть можуть досягати висоти коліна за правильних умов. Однак експерт з садівництва попереджає, що ці квіти не переживуть холодну погоду і є лише гарним відлякувачем слимаків влітку.

Підсумовуючи свої поради щодо боротьби зі слимаками, Алан сказав, що найкраще шукати квіти з опушеними стеблами або пухнастим листям, оскільки шкідники зазвичай залишають їх у спокої, оскільки не вважають їх смачними для їжі.

Що відомо про Daily Mail

Daily Mail - британська щоденна таблоїдна газета середнього сегменту, заснована в 1896 році, а також новинний веб-сайт, що видається в Лондоні. Станом на 2020 рік це була найбільш високооплачувана газета у Великій Британії. Її сестринська газета The Mail on Sunday була заснована в 1982 році, шотландське видання було засноване в 1947 році, а ірландське - в 2006 році. Контент з газети з'являється на веб-сайті MailOnline, хоча веб-сайт управляється окремо і має власного редактора, повідомляє Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти