StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Терміни здивують багатьох: скільки насправді можна зберігати м'ясо в холодильнику

14 травня 2024, 20:25оновлено 15 травня, 10:37
49559
Правильне зберігання м'яса в холодильнику є важливим для збереження його якості та безпеки. Главред з'ясував, скільки можна зберігати м'ясо в холодильнику.
Терміни здивують багатьох: скільки насправді можна зберігати м'ясо в холодильнику
Скільки можна зберігати м'ясо в холодильнику - терміни здивують багатьох / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

М'ясо можна зберігати в холодильнику в залежності від його виду та умов зберігання. М'ясо є важливим продуктом харчування, і правильне його зберігання є ключовим для збереження якості та безпеки. Про те, скільки можна зберігати м'ясо в холодильнику розповіла виконавчий редактор America's Test Kitchen, учасник телешоу Cook's Country Крісті Моррісон для YouTube каналу "America's Test Kitchen".

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як швидко розморозити м'ясо, рекомендуємо наш матеріал: Як розморозити м'ясо за 5 хвилин: 3 найефективніші способи.

Скільки можна зберігати м'ясо в холодильнику

За її словами, дуже важливо стежити за тим, як довго м'ясо зберігається в холодильнику, щоб запобігти будь-яким харчовим захворюванням.

"Перш за все, важливо переконатися, що м'ясо належним чином загорнуте, щоб не турбуватися про те, що воно протікає і може забруднити інші продукти у вашому холодильнику", - вказує вона.

Експерт говорить, що для вареного м'яса існують різні терміни зберігання на відміну від сирого.

"Все, що було приготовано, зазвичай має приблизно 2-3 дні життя у вашому холодильнику. Після цього я б, напевно, позбулася б сирих продуктів, сирі білки, такі як яловичина, у вигляді великих стейків і печені, можуть зберігатися в холодильнику трохи довше, можливо, від 3 до 5 днів. У той час як яловичий фарш має термін придатності лише близько двох днів", - зазначає Крісті Моррісон.

Дивіться відео про те, скільки можна зберігати м'ясо в холодильнику:

Вона зазначає, що фарш складається з менших частинок, і бактеріям легше заразити його.

"Курятина також має досить короткий термін зберігання - близько двох днів. Свинина трохи довше, можливо, 2-3 дні. Найкоротший термін зберігання у вашому холодильнику - це риба. Це делікатне м'ясо. Його найкраще готувати, як тільки ви його дістали. Якщо ви не можете цього зробити, я переконуюсь, що ви приготуєте його протягом 1-2 днів", - резюмувала вона.

Хто така Крісті Моррісон

Крісті Моррісон - виконавча редакторка відео та кулінарної школи, а також кулінар на екрані Cook's Country. Керує кулінарним виробництвом для відео та створює навчальну програму для кулінарної онлайн-школи America's Test Kitchen.

Працюючи старшим редактором журналу Cook's Country з 2013 по 2016 рік, а до цього - помічником редактора в команді кулінарної книги, вона розробляла, тестувала та редагувала рецепти.

Крісті також була кулінарним продюсером Cook's Country у сезонах 2015 та 2016 років. Отримала ступінь бакалавра англійської мови в коледжі Дікінсон та ступінь магістра англійської мови в Університеті Бакнелла.

У середині кар'єри вона переїхала до Бостона, де отримала диплом кулінара в Кембриджській школі кулінарного мистецтва (CSCA). Окрім викладання професійних та аматорських кулінарних курсів у CSCA, Крісті працювала в ресторанах та кейтерингових кухнях Бостона.

Схожу думку мають і в міністерстві сільського господарства США. Відповідаючи на питання користувачів там зазначили, що холодильник сповільнює, але не зупиняє ріст бактерій. Тому важливо вчасно вживати їжу, перш ніж вона зіпсується або стане небезпечною.

"Сире м'ясо, птицю, морепродукти та м'ясні делікатеси (печінка, язик, гомілки тощо) слід зберігати в холодильнику лише 1-2 дні перед приготуванням або заморожуванням. Печеня, стейки, відбивні з яловичини, телятини, баранини та свинини можуть зберігатися від 3 до 5 днів. Після приготування м'ясо, птицю та морепродукти можна безпечно зберігати в холодильнику від 3 до 4 днів", - йдеться у повідомленні.

Що відомо про USDA

Міністерство сільського господарства США (англ. United States Department of Agriculture, USDA) — федеральний орган виконавчої влади США, повідомляє Вікіпедія. Засноване в 1889 році, бюджет міністерства становив в 2006 94 млрд доларів, чисельність співробітників 106 тис. (2007). У функції міністерства входить виконання політики в галузі сільського господарства і продовольства, в тому числі продовольчої безпеки, розвиток сільських районів, фінансування наукових досліджень в області сільського господарства.

Як правильно зберігати м'ясо в холодильнику

Крісті Моррісон вказує, що щоб убезпечити себе від харчових хвороб потрібно зберігати вже загорнуте м'ясо в якомусь контейнері або на деку в холодильнику, щоб воно було відокремлене від усього іншого в холодильнику.

"Після того, як ви це зробите, важливо стежити за датами. Якщо ви хочете, запишіть дату, коли ви принесли щось додому з магазину, щоб знати, коли ви купили їжу, і скільки часу вам потрібно її використати", - наголошує вона.

Як правильно морозити м'ясо

У програмі "Safe Food FAQs" на YouTube каналі американського округу Гіллсборо штату Флорида, експерт зазначає, що найкраще використовувати її в той день, коли ви її купили.

"Однак, якщо ви не зможете використати м'ясо протягом рекомендованого часу, то заморозьте його. М'ясо та птиця зазвичай краще зберігають свою якість і смак, якщо їх заморозити сирими, а не приготованими. Якщо упаковка не була відкрита, просто покладіть все в пакет для заморожування, видавіть повітря і закрийте його", - вказує вона.

Дивіться відео про те, як правильно заморожувати м'ясо:

Крім того, наголошується, що перед тим, як покласти м'ясо до морозилки його необхідно охолодити.

"Охолодіть приготоване м'ясо перед тим, як покласти його в морозильну камеру, щоб воно не розігріло інші заморожені продукти", - вказують у програмі.

Що відомо про "Safe Food FAQs"

"Safe Food FAQs" - програма офіційний каналу уряду округу Хіллсборо, штат Флорида, на YouTube. В Ефірі програмі експерти діляться різними порадами щодо готування та збереження продуктів на кухні.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти