ЗСУ блокують росіян: Буданов розкрив імовірний напрямок штурму на Сумщині

14 травня 2024, 12:33
1431
На Харківщині намітилася стрімка тенденція до стабілізації ситуації, підкреслив начальник ГУР.
Буданов
Кирило Буданов розповів про ситуацію на північних кордонах / Колаж: Главред, Фото: t.me/DIUkraine, mil.ru

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив про те, що в прикордонних районах Харківської області противник заблокований за тими рубежами, на які йому вдалося зайти.

При цьому вже "намітилася стрімка тенденція до стабілізації ситуації", підкреслив він в ефірі інформаційного телемарафону.

"Насамперед зараз триває активна фаза російської прикордонної операції в Харківській області, яку всі вже п'яту добу спостерігають. Сказати, що вони (окупанти - ред.) мають значний успіх, то це точно неправда", - сказав Буданов.

відео дня

Водночас він підкреслив, що "ситуація досить напружена, дуже швидко змінюється".

"Однак ще станом на вчорашній вечір, на мій погляд, намітилася стрімка тенденція до стабілізації ситуації. Тобто противник у принципі вже заблокований за тими рубежами, на які він зміг зайти. Триває операція Сил оборони України щодо подальшої стабілізації та початку витіснення противника за межі нашої країни", - заявив глава ГУР.

Сумський напрямок

Буданов також пояснив, що росіяни від самого початку планували операцію не тільки на Харківщині, а й на Сумщині, однак ситуація поки що їм не дозволила розпочати активні дії.

"Що стосується Сумської області: росіяни дійсно від самого початку планували операцію також і в Сумській області. Станом на зараз невелике угруповання сил вони утримують у прикордонні на напрямку, скажімо так, у них це м. Суджа, з нашого боку - це Сумський напрямок. Але ситуація поки що їм не дозволила приступити до активних дій і почати здійснення свого плану", - резюмував начальник ГУР.

Дивіться відео - коментар Кирила Буданова:

Скріншот
/ Скріншот

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше Буданов заявив про те, що РФ може розвернутися для атаки на Суми. За його словами, атаки росіян у Харківській області триватимуть ще три-чотири дні, після чого війська РФ, як очікується, "зроблять рішучий наступ у напрямку Сум", пише The New York Times.

Раніше повідомлялося про те, що ЗСУ перейшли до контрударів на Харківщині. Президент України Володимир Зеленський заявив про посилення сил оборони в районі Вовчанська та інших прикордонних районах Харківської області. За його словами, тривають наші контрударні дії, напрямок посилено, зокрема, Вовчанськ і загалом прикордонні райони.

Як повідомлялося раніше, у Зеленського назвали головну мету російського наступу на Харківщині. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив про те, що ескалація на фронті на Харківщині - це спроба Росії захопити ще хоча б маленьку частину територій для поліпшення своїх позицій перед тим, як Україна позбудеться дефіцитів у зброї та техніці.

Хто такий Кирило Буданов

Кирило Буданов (нар. 4 січня 1986, м. Київ) – український воєначальник, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-лейтенант.

З 2014 року брав участь у російсько-українській війні, зазнав кілька поранень. У 2018-2020 роках виконував спеціальні завдання, інформація про які засекречена.

У середині 2020 року став заступником директора департаменту Служби зовнішньої розвідки України, а невдовзі очолив Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише Вікіпедія.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти