Розбій, насильство і тортури: ДБР відправляє під суд ще двох поліцейських

26 травня 2020, 19:25
У Черкасах мають намір судити двох поліцейських за розбій і тортури.
поліцейські
Поліцейським загрожує до 10 років позбавлення волі / ДБР

ДБР скерувало до суду обвинувальний акт стосовно двох працівників правоохоронних органів, які в минулому році незаконно затримали чоловіка в Черкасах і намагалися вибити з нього гроші, щоб закрити незаконно відкриту кримінальну справу. Про це розповіли в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Як встановило слідство, у вересні 2019 року поліцейські затримали чоловіка, який нібито вчинив кримінальне правопорушення. Заволодівши майном потерпілого, вони наділи на громадянина наручники і відвезли його на кладовище. Там його били і вимагали хабар, щоб кримінальна справа була закрита.

Поліцейських звинувачують у груповому розбої за попередньою змовою, перевищенні влади або службових повноважень, застосуванні насильства та вимаганні хабара. Їм загрожує відповідальність за статтею 368 Кримінального кодексу України.

відео дня

Якщо вина правоохоронців буде доведена, їх відправлять за грати на термін від 5 до 10 років.

Раніше Голосіївський суд заарештував двох поліцейських з Кагарлика Київської області, яких звинувачують у побитті та зґвалтуванні дівчини, а також застосуванні фізичного насильства по відношенню до чоловіка. Екс-глава СКП Микола Кузів своєї провини не визнає.

Його колега Сергій Сулима також відмовляється визнавати звинувачення у свою сторону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти