StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Зникнуть до кінця сезону: садівник назвав найефективніший засіб проти бур'янів

18 серпня 2024, 18:22
5710
Експерт із садівництва поділився своїм методом знищення бур'янів на доріжках та у внутрішніх двориках без використання потенційно токсичних гербіцидів.
Зникнуть до кінця сезону: садівник назвав найефективніший засіб проти бур'янів
Як швидко позбутись від бур'янів - найефективніший засіб від бур'янів / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Стежити за бур'янами у саду та на присадибній ділянці може бути дуже складним завданням. У літні місяці ця проблема може бути особливо гострою завдяки поєднанню сонця і дощу, які стимулюють ріст не тільки улюблених квітів і культур, а й небажаної рослинності, передає Mirror.

Експерт Джозеф Кларк поділився своїм методом позбавлення цих ділянок від бур'янів за допомогою "простого саморобного спрею", а не покупних засобів для знищення бур'янів, які часто є токсичними і можуть бути дорогими. Щоб приготувати суміш, вам знадобиться дистильований білий оцет, кухонна сіль і рідина для миття посуду.

На своїй сторінці в Instagram, де він публікує багато порад і підказок для сталого садівництва, він розповів, як він бореться з небажаною рослинністю біля свого будинку. Джо зазначає, що залишати бур'яни рости на деяких ділянках корисно для навколишнього середовища і дикої природи, і що йому подобається використовувати певні сорти, такі як кульбаби і кропива, але у нього є певні ділянки, де він дозволяє їм рости.

відео дня

"Зараз я великий прихильник того, щоб залишати зарослі частини саду для місцевої дикої природи, але в інших місцях, таких як внутрішні дворики та доріжки, бур'яни можуть бути справжнім кошмаром", - каже він.

Садівник також поділився рецептом приготування спрею для знищення бур'янів.

Дивіться відео про те, як швидко позбутись від бур'янів:

"Візьміть пляшку з розпилювачем і почніть наповнювати її дистильованим оцтом. Потім додайте трохи кухонної солі і добре вичавіть трохи господарського мила. Закрийте пляшку кришкою, добре перемішайте і чекайте наступного сонячного дня", - радить він.

Обприскуючи небажану рослину, він пояснює, що суміш найкраще діє в сонячну погоду.

"Ця суміш по суті зневоднює бур'ян, що, в свою чергу, може призвести до відмирання листя, а іноді й кореня", - зазначає він.

Однак він попереджає, що її можна використовувати лише на внутрішніх двориках і доріжках.

"Зараз я б не розпилював його на ґрунт, оскільки він може вплинути на майбутні рослини і змінити кислотність ґрунту, але на вашому внутрішньому дворику бур'яни дичавіють", - каже він.

Він також зазначає, що оцет не можна використовувати поблизу води, диких тварин або домашніх улюбленців. Він рекомендує використовувати оцет не більше п'ятивідсоткової міцності, але якщо ви все ж таки використовуєте його, обов'язково розбавте водою. Щоб уникнути випадкового пошкодження іншого листя, він каже, що краще не використовувати його у вітряні дні.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти