StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Тільки не в смітник: дачники розкрили секрет захисту від шкідників - потрібна 1 річ

5 квітня 2024, 13:26оновлено 7 квітня, 09:02
Харчові відходи можуть перетворити сад на справжнє диво. Експерт розповіла про те, залишки якого популярного фрукту можуть захистити сад від шкідників.
Тільки не в смітник: дачники розкрили секрет захисту від шкідників - потрібна 1 річ
Добриво з шкірок апельсина - як захистити рослини від шкідників / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube

Кожного разу, коли ми готуємо їжу, ми викидаємо залишки їжі . Чи то яєчна шкаралупа, чи насіння з перцю, ми регулярно викидаємо у смітник відходи, які не хочемо використовувати у приготуванні їжі. Однак, деякі з цих відходів можна переробити і використовувати в інших сферах нашого життя, наприклад, в саду, повідомляє Mirror.

Виявляється, одні з найпоширеніших харчових відходів, які всі ми викидаємо, можна використати для збагачення ґрунту, підживлення рослин і навіть для боротьби зі шкідниками. Що ж це за відходи? Це скромна апельсинова шкірка.

За словами Сари Лоусон, експерта зі зберігання продуктів харчування наші сади можуть отримати користь від небажаних частин фруктів.

відео дня

"Універсальність апельсинових кірок виходить далеко за межі кухні. Використовуючи їх у своїй садовій практиці, ви не лише сприяєте більш сталому та екологічному садівництву, але й отримуєте безліч переваг для ваших рослин і ґрунту", - зазначає вона.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, що можна покласти в лунку при засіюванні городу, рекомендуємо наш матеріал: Що покласти в лунку при посадці моркви: 3 найкращі варіанти.

Серед переваг, які апельсинова шкірка може принести вашому саду, є поживні речовини, які вона може надати ґрунту та компосту. Апельсинові шкірки не слід додавати безпосередньо в ґрунт, оскільки вони можуть створити кисле середовище, яке не витримують корисні комахи, такі як черв'яки, але якщо ви кинете їх у компост, вони можуть творити чудеса, коли розкладатимуться.

Апельсинова шкірка багата на азот, калій і фосфор, які необхідні для процвітання рослин, тому подрібнення шкірки на невеликі шматочки і змішування її з компостом - чудовий спосіб забезпечити рослинам хорошу підживлення наступного року, повідомляє Daily Mail.

Якщо у вас немає компостної купи, ви все одно можете підживити рослини, використовуючи апельсинові кірки, замочивши їх у воді на кілька днів, щоб отримати багатий на поживні речовини "чай", яким можна поливати рослини і давати їм "вітамінний заряд, який сприяє загальному здоров'ю та бадьорості".

На цьому переваги не закінчуються, адже апельсинові кірки також є природним репелентом від шкідників. Сильний запах цитрусових відлякує багатьох садових шкідників, включаючи мурах і попелицю, і його не люблять навіть гризуни. Розсипання невеликих шматочків шкірки навколо рослин може допомогти тримати шкідників на відстані, але вам слід подбати про те, щоб замінити їх, коли вони висохнуть, оскільки вони втратять свій аромат і перестануть бути ефективними.

А якщо ви хочете зробити щось своїми руками, ви навіть можете використовувати апельсинові кірки як біологічно розкладні горщики для розсади. Вам потрібно бути дуже обережними, коли ви чистите апельсин, щоб зберегти цілу половинку, але потім ви можете наповнити її землею і покласти насіння всередину.Коли саджанці будуть готові до висадки назовні, ви можете висадити їх прямо в садовий ґрунт, оскільки апельсинова шкірка розкладатиметься і збагачуватиме ґрунт навколо нової рослини.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти