StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Навіть свекруха попросить дати цей рецепт картопляної запіканки з куркою за годину

25 листопада 2023, 09:11
1758
"Родзинка" цієї запіканки з куркою і грибами - вершковий соус.
Час приготування Час приготування: 60 хв
Час на підготовку Час на підготовку: 5 хв
Кухня Кухня Французька
Навіть свекруха попросить дати цей рецепт картопляної запіканки з куркою за годину
Картопляна запіканка з куркою і грибами / Колаж Главред, фото скріншот YouTube (любов Сазонова), TikTok (makaronka_a)

Приготування картопляної запіканки з куркою і грибами - це страва, що поєднує в собі ніжність картоплі, соковитість курки і аромат грибів, обов'язково стане улюбленим у вашому кулінарному репертуарі. Кожен шар запіканки просочений вершково-грибним соусом, надаючи їй неповторний смак і аромат. Простота приготування та доступність інгредієнтів роблять цю запіканку ідеальним вибором для будь-якого випадку.

Картопляна запіканка з курячою грудкою і грибами - рецепт

Інгредієнти:

  • картопля - 500 г
  • майонез - 100 г (за бажанням)
  • тертий сир - 200 г
  • гриби (нарізані слайсами) - 300 г
  • куряче філе (нарізане на слайси) - 400 г
  • сирний сир або сметана для змазування
  • яйця - 2 шт.
  • молоко-100 мл
  • часник - 2 зубчики
  • сіль і спеції - за смаком

Приготування: Почніть з нарізки картоплі слайсами і викладіть їх першим шаром у форму. При бажанні кожен шар картоплі можна змастити майонезом. Потім посипте трохи сиром і викладіть нарізані слайсами гриби, зверху знову додайте сир. Після грибів йде ще один шар картоплі, а потім нарізану на слайси курку. Курку можна змастити сирним сиром або сметаною, якщо хочете. Завершіть шарами картоплі і сиру.

відео дня

Для заливки збийте яйця з молоком, додайте подрібнений часник, сіль і спеції. Є альтернативний варіант заливки: збиті яйця змішати зі сметаною, молоком і спеціями. Обережно залийте підготовлену суміш по всій поверхні страви і посипте сиром. Накрийте форму фольгою і поставте в духовку. Запікайте при 180 градусах протягом однієї години.

Дивіться, як приготувати запіканку з куркою, грибами картоплею і сиром:

@makaronka_a Картопляна запіканка з куркою і грибами ? готуємо?) 1. Нарізаємо слайсами картоплю і викладаємо першим шаром у форму, змащуємо кожен наш шар майонезом ( за бажанням). 2. Посипаємо трохи сиром , далі слайсами нарізаємо гриби, викладаємо в форму, далі сир. 3. На гриби викладаємо картоплю, далі нарізаємо курку на слайси, викладаємо. 4. Можна змастити курку сирним сиром або сметаною. 5. Далі шар картоплі і сиру. 6. Робимо заливку: 2 яйця , 100 мл молока , пару зубчиків часнику, сіль і спеції. (можна зробити інакше: 2 яйця, 2-3 ст.л. сметани і 50 мл Молокаї спеції). 7. Заливаємо заливкою, посипаємо сиром. 8. Накриваємо фольгою і ставимо в духовку на 180 градусів на 1 годину. Готово! Приємного апетиту ? # картофельнаязапеканка# гратен# картоплянийгратен# запіканканаужин# рецепткартофельнойзапеканки# простойужин# запіканкаскурицею#пиріг# рецепт# ппрецепти# рецептнакожен# запіканкарецепт# простойужин# простойобед# рецептужина# рецептизкартофеля♬ оригінальний звук-RMG Studio

Більше рецептів:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти