Ціни підняли на 37%: в Україні стрімко зросла вартість популярної весняної ягоди

16 травня 2024, 18:25
1653
Причиною подорожчання є нестабільність і обмежені поставки через погіршення погодних умов у регіонах вирощування ягід.
Ціни підняли на 37%: в Україні стрімко зросла вартість популярної весняної ягоди
Популярна серед українців ягода стрімко дорожчає / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, УНІАН

На початку тижня українські виробники суниці садової підвищили ціни на ягоду. Вартість суниці - 50-80 грн/кг, що на 37% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Причиною цього подорожчання є нестабільність і обмежені поставки через погіршенням погодних умов у регіонах вирощування ягод. Хоча сезон полуниці з відкритого ґрунту вже розпочався в південних і західних областях, ажіотаж навколо суниці пов'язаний із недостатньою її пропозицією на ринку.

За даними аналітиків, наразі ціни на місцеву полуницю в середньому нижчі на 48%, ніж минулого року. Водночас більшість гравців ринку не виключають зниження цін у майбутньому, через покращення погодних умов та збільшення пропозиції ягоди з місцевих господарств.

відео дня

Проєкт EastFruit

EastFruit- це провідна міжнародна інформаційно-аналітична платформа бізнесу овочів і фруктів в країнах Східної Європи, Центральної Азії та Кавказу, з трьома мовними версіями новин та аналітики (Англійська, Українська, Російська) і аудиторією близько 100 тисяч читачів на місяць.

Ціни на продукти в Україні - новини за темою

Нагадаємо, ціни на тепличні огірки стрімко знижуються. Вартість овоча в середньому впала на 20%, до 55-100 грн за кілограм. Падіння цін пояснюється сезонним збільшенням пропозиції та невеликим попитом.

Такожв Україні помітно знизилася ціна на імпортні томати. За даними аналітиків проєкту EastFruit, вартість імпортованих з Туреччини помідорів знизилася приблизно на 18%, і зараз вони продаються по 70-80 гривень за кілограм.

Як повідомляв Главред, українські фермери підвищили ціни на білокачанну капусту через зменшення пропозиції і стабільний попит. Торішня капуста зараз продається за 8-13 грн/кг.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти