В Україну йде потепління: коли в регіони повернуться грозові дощі

16 травня 2024, 19:37оновлено 21 травня, 15:19
6985
Синоптики попереджають про надзвичайний рівень пожежної небезпеки в цей день.
Погода, природа, весна
Прогноз погоди в Україні на 17 травня / фото: unsplash.com

Погода в Україні 17 травня буде місцями дощовою. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: 9-бальний шторм не відступає: в Україні сильно затягується магнітна буря.

Синоптики оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки майже у всій Україні. Безпечно буде лише на території Криму, Закарпатській, Кіровоградської та Херсонської областей.

відео дня

Синоптик Наталка Діденко стверджує, що 17 травня дощі будуть на Сумщині, Чернігівщині, Луганщині, Харківщині та на Закарпатті. В Україні буде достатньо тепло, але на вихідних очікуються дощі з грозами.

Хто така Наталія Діденко

Наталія Діденко — український метеоролог, телеведуча, блогер. Працювала синоптиком в Українському Гідрометцентрі, відділі метеорологічних прогнозів. Ведуча власної авторської програми "Погода з Наталкою Діденко", пише Вікіпедія.

Погода 17 травня

В Україні 17 травня буде мінлива хмарність. Синоптики прогнозують дощі на Закарпатті, Прикарпатті, Чернігівщині, Сумщині та в східних областях. Вітер в цей день буде змінних напрямків зі швидкістю 3-8 м/с.

"Температура вночі 4-9° тепла, вдень 16-21°, на сході країни 13-18°; на високогір'ї Карпат вночі близько 0°, вдень 7-12° тепла", - йдеться у повідомленні.

В Україні вдарить +3

За даними meteoprog, 17 травня в Україні дощова погода. Найтепліше буде в Закарпатській області. Там температура повітря підвищиться до +10...+20 градусів. Найнижча температура буде у Волинській області. Там температура повітря підвищиться до +3...+15 градусів.

Погода 17 травня у Києві

У Києві 17 травня буде мінлива хмарність. Синоптики в цей день опадів не прогнозують. У цей день вітер буде північно-західний зі швидкістю 3-8 м/с. Синоптики оголосили І рівень небезпечності через можливі заморозки до -5 градусів.

"Температура по області вночі 4-9° тепла, вдень 16-21°; у Києві вночі 7-9° тепла, вдень близько 20°", - повідомляє Укргідрометцентр.

Що таке Укргідрометцентр?

Український гідрометеорологічний центр (Укргідрометцентр) - державна установа, яка займається метеорологічними та гідрологічними спостереженнями на території України. Вона входить до складу ДСНС. Укргідрометцентр публікує дані про температуру повітря, атмосферний тиск, напрямок і силу вітру, опади, вологість повітря та інші показники. На офіційному сайті установи можна подивитися погоду в реальному часі та на кілька днів наперед. Фахівці надають дані про погоду не тільки по всій Україні, а й по кожному регіону та населеному пункту. Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

Погода в Україні – останні новини

Синоптик дав прогноз погоди на травень 2024 і розповів, де в Україні буде тепло, а які регіони заллє дощами. Загалом травень в Україні буде дощовим та не спекотним, прогнозують синоптики.

Нагадаємо, що в Україні сильно затягується магнітна буря. Україну накрила неймовірно сильна магнітна буря, яка досягла максимально можливої потужності. 14 травня потужність геомагнітного шторму опуститься до 5-ти балів.

Синоптик Наталія Діденко назвала дату похолодання до -5 градусів. Синоптики оголосили І рівень небезпечності у західних, північних та Вінницькій областях. Там очікуються заморозки до -5 градусів. Новий циклон принесе холоднечу та дощі.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти