StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ця ілюзія під силу лише геніям: потрібно знайти хамелеона за 9 секунд

30 жовтня 2023, 13:16оновлено 30 жовтня 2023, 14:53
8853
Лише 5% людей можуть розгадати цю хитру оптичну ілюзію за кілька секунд - спробуйте і ви знайти захованого хамелеона серед цих різнокольорових папуг.
Иллюзия
А ви зможете знайти хамелеона за 9 секунд? / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com, jagranjosh

Оптичні ілюзії мають багато переваг, адже доведено, що головоломки корисні для підтримки здоров'я мозку з віком. Вони також можуть слугувати чудовим нагадуванням про те, що всі ми бачимо речі навколо себе абсолютно по-різному, і що кожен з нас сприймає речі по-своєму, на основі припущень, які наш мозок робить за лічені мілісекунди. Ця приголомшлива ілюзія не така проста, як здається, адже лише крихітні 5% людей здатні знайти захованого хамелеона за дев'ять секунд або навіть менше - спробуйте свої сили у барвистій головоломці, наведеній нижче.

Иллюзия
А ви зможете знайти хамелеона за 9 секунд? / Фото: jagranjosh

Ця головоломка схожа на головоломку "Де Воллі", де яскраве і барвисте зображення з великою кількістю деталей намагається відволікти вашу увагу від головної мети - пошуку хамелеона. Швидке виявлення ящірки показує, що ваша здатність звертати увагу на дрібні деталі дійсно вражає, а регулярне виконання подібних головоломок може допомогти поліпшити ваші навички вирішення проблем і пам'ять, пише Mirror.

На зображенні показано серію папуг, які сидять на гілках і дивляться в різні боки, всі вони різних яскравих кольорів: помаранчевого, рожевого, червоного, синього і зеленого - схожого за відтінком на зелене листя. Птахи покликані привернути вашу увагу, але не дозволяйте їм цього, адже десь на зображенні заховався хамелеон, який тільки й чекає, щоб його знайшли.

відео дня

Існує три основні типи головоломок, і вони можуть приймати різні форми, але спільним для них є те, що вони вимагають від нас бачити крізь поверхневе і припущення, які наш мозок робить про дане зображення, щоб знайти інший шар або шматок інформації, захований всередині нього. Журнал "Психологія сьогодні" навіть стверджує, що розгадування головоломок вимагає "своєрідного "ясновидіння", а автор пояснює, що "мислення, яке бере участь у розгадуванні головоломок, можна охарактеризувати як поєднання творчої асоціації та пам'яті".

У цій головоломці яскраві кольори та папуги, що накладаються один на одного, створюють своєрідну плутанину, а хамелеон, який, як ми знаємо, у реальному житті може змінювати колір, щоб пристосуватися до фону, вписується у зображення. Наш мозок може проскочити повз нього, намагаючись швидко засвоїти та обробити всю інформацію, що міститься в головоломці. Тож, незважаючи на те, що вам потрібно встигнути потрапити в 5% найкращих, якщо ви не знайшли хамелеона, поверніться назад і спробуйте ще раз, так, ніби у вас є весь час світу. Якщо ви вважаєте, що знайшли його і хочете, щоб ваші підозри підтвердилися, відповідь ви знайдете нижче.

Иллюзия
Правильна відповідь / Фото: jagranjosh

Якщо ви швидко знайшли хамелеона, можете бути впевнені, що вашому критичному мисленню та увазі до деталей можна позаздрити, але якщо вам не дуже пощастило з цією головоломкою, ви можете втішити себе тим, що вона, безумовно, складна. Хамелеон має схожий бірюзово-блакитний відтінок, як і деякі папуги, і тло, яке видно крізь птахів та гілки - тому він легко може вислизнути з-під вашого зору.

Якщо вам сподобався цей тест, чому б не спробувати цей і не перевірити свій зір далі, щоб знайти собаку, що ховається на фото за 7 секунд? Це не таке і просте завдання.

Раніше ми розповідали про загадку, у якій потрібно розгледіти всіх чотирьох тварин у цій оптичній ілюзії за 11 секунд.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти