Захист Курської області не пріоритет: чого хоче добитись Росія - ISW

16 серпня 2024, 09:01
262
РФ виводить окремі елементи російських нерегулярних формувань із Донецької області для відбиття українського просування до Курської області.
Захист Курської області не пріоритет: чого хоче добитись Росія - ISW
РФ продовжує наступ в Донецькій області / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, скріншот з відео

Війська країни-агресорки Росії продовжують високий темп наступу в Донецькій області, демонструючи цим, що російське військове командування продовжує надавати пріоритет наступу на сході України, навіть незважаючи на успішне просування України в Курській області. Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

За їхніми словами, російські війська продовжують здійснювати тактичне оточення українських військ на південний схід від Покровська. За даними ISW, російські війська, ймовірно, захопили Орлівку та Желанне.

Також аналітики наводять слова представника української Таврійської групи військ капітана Дмитра Лиховія, який 15 серпня заявив, що не відбулося істотних змін в угрупованні російських військ на півдні України і що російські війська не скорочують свої наступальні операції в цьому районі.

відео дня

"Росія почала перекидати певні елементи з України, щоб відреагувати на ситуацію в Курській області, але типи підрозділів, що передислоковуються, і те, звідки вони передислоковуються, є вагомим показником того, що російське військове командування, як і раніше, віддає пріоритет наступальним операціям на сході України", - наголошують аналітики.

Видання CNN писало, що російське військове командування не перекидає більші та краще підготовлені елементи з території України до Курської області, водночас одне джерело заявило, що відсутність суттєвої передислокації російських військ може бути пов'язана з тим, що російське військове командування лише починає цей процес або з тим, що для проведення передислокації недостатньо сил.

"ISW не спостерігав повідомлень у відкритих джерелах про те, що російське військове командування передислокує цілі бригади з України до Курської області, але спостерігав повідомлення про передислокацію в цей район частин російських полків", - йдеться в аналізі.

За даними аналітиків, російське військове командування виводить окремі елементи російських нерегулярних формувань із Донецької області для відбиття українського просування до Курської області, але, найімовірніше, вкрай неохоче виводитиме досвідчені військові підрозділи, які беруть участь у бойових діях, із пріоритетних секторів у Донецькій області через побоювання уповільнення темпів російських операцій у цих районах.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Наступ РФ на Донецькому напрямку - останні новини

Нагадаємо, військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов також говорив, що з Покровського, Торецького, Краматорського і Лиманського напрямків росіяни не перекидають підрозділи на Курськ.

Крім того, російські сили нещодавно досягли незначних успіхів на південь від Великої Новосілки в районі кордону Запорізької та Донецької областей.

Раніше, аналітики американського Інституту вивчення війни зазначали, що окупаційні війська агресора Росії досягли просування поблизу Торецька, Нью-Йорка та Залізного на Донеччині. Ворог може спробувати організувати оточення угруповань Сил оборони України.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти