Зустріч Зеленського з Путіним "необхідна": Орбан озвучив чергову "миротворчу" ідею

6 вересня 2024, 20:36
223
Угорський прем'єр запевняє, що перебуває із Володимиром Зеленським у "хороших стосунках".
Зустріч Зеленського з Путіним 'необхідна': Орбан озвучив чергову 'миротворчу' ідею
Зеленському і Путіну "треба" зустрітись для завершення війни / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео YouTube, Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський та російський диктатор Володимир Путін мають зустрітися, щоб завершити війну. Таку "миротворчу" ініціативу висунув прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на економічному форумі "Амброзетті" в Італії, пише Politico.

Відповідаючи на запитання про те, чи можлива така зустріч, угорський прем'єр заявив: "Звичайно. Вона необхідна! ... Перше питання – це комунікація. Якщо немає комунікації, війна стає все гіршою і гіршою".

Форум в Італії також планує відвідати президент України Володимир Зеленський. За словами Орбана, він має "добрі стосунки" з президентом Зеленським, незважаючи на те, що нещодавно їздив до Москви для зустрічі з Путіним.

відео дня

"Мирне турне" Віктора Орбана - що відомо

2 липня до Києва з несподіваним візитом приїхав прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Під час переговорів Зеленський і Орбан домовилися про роботу над угодою, яка зніме двосторонні проблеми.

Орбан також запропонував Зеленському забезпечити припинення вогню для проведення мирних переговорів.

5 липня Орбан відвідав із несподіваним робочим візитом Москву, де провів тригодинні переговори з господарем Кремля Володимиром Путіним.

Путін на прес-конференції після переговорів з Орбаном зробив цинічну заяву про завершення війни проти України, вимагаючи, щоб Україна вивела свої війська з чотирьох областей.

Орбан визнав, що позиції Росії та України дуже відрізняються, але пообіцяв продовжувати свої зусилля з урегулювання російсько-української війни.

Після зустрічі з російським диктатором Орбан надіслав голові Європейської ради Шарлю Мішелю секретного листа. У ньому він заявив, що Путін упевнений у поразці України. Лист датовано 5 липня та надіслано з Азербайджану, куди Орбан вирушив після візиту до РФ.

У листі Орбан пояснив, що під час поїздок в Україну та Росію не виступав від імені всього Євросоюзу, а лише хотів дізнатися про позиції воюючих сторін.

8 липня Орбан також відвідав голову Сі Цзіньпіна в Китаї.

11 липня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вирушив на зустріч із Дональдом Трампом.

Після зустрічі з Трампом Орбан заявив, що обговорив з експрезидентом США шляхи досягнення миру.

"Хороша новина дня: він збирається розв‘язати цю проблему", - повідомив прем'єр Угорщини.

"Миротворчі" заяви Орбана - новини за темою

В перші тижні головування Угорщини в Раді Європейського Союзу Орбан активно просував себе як "миротворця", здійснюючи візити до України, Росії, а згодом і до Китаю.

Нагадаємо, під час візиту 2 липня прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Києва, він пообіцяв зробити "перші кроки" для сприяння миру в Україні.

Орбан також запропонував українському президенту забезпечити припинення вогню для проведення мирних переговорів із країною-агресором Росією.

Одразу після зустрічі з президентом України угорський політик вирушив на зустріч із російським диктатором Путіним. Під час зустрічі Путін одразу ж згадав про Україну та про ультиматуми, які він висовував і раніше щодо припинення війни.

Як повідомляв Главред, прем'єр Угорщини заявив, що хотів би уникнути втягнення своєї країни у війну проти Росії. Водночас Орбан закликав Європу до ядерного роззброєння.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти