Володимир Зеленський

22 квітня 2019, 13:24оновлено 7 лютого 2023, 17:12
Актор, продюсер, телеведучий, шостий президент України.
Зеленський
Володимир Зеленський / УНІАН

Місце народження, освіта

25 січня 1978 рік, Кривий Ріг, УРСР. Отримав диплом юриста в Криворізькому економічному інституті Київського національного економічного університету.

КВН

Зеленський першу широку популярність в "Клубі веселих і кмітливих" отримав як учасник СТЕМ "безпритульний", команда "молодий Кривий Ріг", "Запоріжжя-Кривий Ріг-Транзит". У 1997-му спільно з Денисом Манжосовим, Юрієм Краповим та Олександром Пікаловим створив команду "95-й квартал" (названу на честь одного з районів Кривого Рогу). У ній Зеленський був капітаном і автором більшості номерів. У 1998-2003 роках команда "95-й квартал" регулярно виступає у Вищій лізі КВН і має постійні гастролі по Росії і країнам СНД. У 2003 році саме на грунті гастрольної діяльності стався конфлікт команди з Олександром Масляковим і керуючої КВН компанією "Амік". Однак особисто Зеленському запропонували продовжити роботу - одному, без команди - в якості автора і редактора. Той відмовився і з усім "95-м кварталом" покинув КВК.

"Студія "Квартал 95""

В кінці 2003-року керівництво телеканалу "1+1" пропонує Зеленському і його колегам зробити і відзняти серію концертів, що складаються з кращих Квнівських номерів команди. Підготовка проекту починається через кілька місяців. Кошти на нього акумулюються всіма учасниками. Зокрема, Зеленський працює ведучим кулінарної передачі. В кінцевому підсумку, телешоу "Вечірній квартал" стартує в 2005 році вже на телеканалі "Інтер". Досить скоро програма вибивається в лідери українського телевізійно-естрадного гумору. Надалі відкривається Студія "Квартал-95". Крім "Вечірнього кварталу", Зеленський з партнерами роблять програми "Бійцівський клуб", "Україно, вставай", "Вечірній Київ", пишуть сценарії для інших телепроектів ("Пісня року", "Полундра"), мюзиклів ("За двома зайцями"," Три мушкетери","Дуже новорічне кіно або ніч в музеї") і випускають інший розважальний контент.

Кіно-і серіальна кар'єра

У 2008 році зіграв одну з головних ролей - стоматолога Ігоря в романтичній комедії "Любов у Великому Місті" (знятої за сценарієм "Студії Квартал-95"). Згодом знявся в продовженнях фільму, що вийшли в 2010 і 2013 році відповідно.У 2011 році в прокат вийшов ремейк легендарного фільму Ельдара Рязанова "Службовий роман". Зеленський у новій версії зіграв головну роль - Анатолія Новосельцева. У 2012 році вийшла пародійна комедія "Ржевський проти Наполеона", де він зіграв Наполеона Бонапарта.У 2015 році Зеленський зіграв головну роль - Василя Петровича Голобородька, вчителя історії, який волею випадку стає президентом України, в телесеріалі виробництва "Студії Квартал-95" - "Слуга народу". Потім повторив роль в повнометражному фільмі і в другому сезоні серіалу.

Підтримка АТО

Володимир Зеленський разом зі своїми колегами активно підтримував проведення антитерористичної операції на сході України. Всі вони неодноразово давали концерти в зоні АТО, а також відраховували частину коштів зі своїх гонорарів (в тому числі і зароблених на території Росії) на потреби українських бійців, згодом це стало приводом для того, щоб проти Зеленського та легендарної української актриси Ади Роговцевої російський правоохоронці відкрили кримінальну справу.

Однак комедійні фільми "8 найкращих побачень" та "8 нових побачень", в яких Зеленський грав головну роль і був одним зі сценаристів, виходили в прокат в РФ 2015 і 2016 роках. Картини зібрали в кінотеатрах Росії $7 433 309 і $2 802 460 відповідно.

Сім'я

Дружина - Олена Зеленська. Діти - Олександра і Кирило.

сім'я Зеленського
сім'я Зеленського / Viva

Похід в політику

З кінця 2017 року в українських ЗМІ почала активно мусуватися можливість того, що Володимир Зеленський виставить свою кандидатуру на президентських виборах-2019.

У новорічну ніч Володимир Зеленський оголосив про бажання балотуватися на виборах президента України.

21 січня 2019 року партія Слуга народу висунула Зеленського кандидатом у президенти України.

Згідно з соціологічними опитуваннями, Зеленський обходив за популярністю більшу частину кандидатів.

31 березня пройшов перший тур виборів президента України 2019. До другого туру виборів 2019 Україна потрапили два кандидати, які набрали найбільше голосів у першому турі виборчих перегонів - Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

21 квітня відбувся другий тур вибори президента України 2019. У день голосування провели три екзит-поли, соціологи з'ясували, що більшість виборців проголосували за Володимира Зеленського.

За відомостями ЦВК, Зеленський залишив далеко позаду свого конкурента-Петра Порошенка, за Зеленського станом на близько 10:00 понеділка, 22 квітня проголосувавши 73,16% виборців. Він переміг з найбільшим відривом в історії президентських виборів незалежної України.

Володимир Зеленський став наймолодшим президентом України, а його дружина Олена Зеленська - наймолодшою першою леді країни (на момент обрання обом - 41 рік).

Однак, в ЦВК повідомили, що офіційні результати виборів президента 2019 можуть бути оголошені 30 Квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти