Отримав інфаркт: уламок російської ракети влучив у голову 12-річного хлопчика

2 грудня 2022, 21:13
Десятки уламків влучили в обличчя та шию Михайлика, пошкодили сонну артерію та спровокували інфаркт головного мозку.
Михайлик
Упродовж трьох місяців лікарі боролися за життя дитини / Перше медичне об'єднання Львова

У Львові лікарі упродовж трьох місяців боролися за життя 12-річного Михайла з Бахмута. Уламок російської ракети потрапив у голову дитини і спровокував інфаркт мозку.

Як повідомляє Перше медичне об'єднання Львова у Facebook, того дня Михайло з батьком були на подвір’ї, коли до них прилетіла ворожа ракета. Батько дитини від отриманих травм помер на місці, а хлопчика ударною хвилею відкинуло аж у будинок.

Десятки уламків влучили в обличчя та шию Михайлика, пошкодили сонну артерію та спровокували інфаркт головного мозку. У критичному стані дитину евакуювали до Дніпра, а звідти – до Львова.

відео дня

Упродовж трьох місяців лікарі боролися за життя дитини. Через ушкодження сонної артерії хлопець не міг навіть ковтати та говорити, не те, що ходити.

"І ось після трьох місяців лікування Михайло з бабусею та молодшим братом, який з опіками теж перебував у лікарні, їдуть до Дніпра – тепер там вони мешкатимуть", - йдеться в повідомленні

Як зазначають медики, Михайло вийшов з лікарні своїми ногами. Нарешті дитина повертається до повноцінного життя. І хоч у його голові назавжди лишаться два уламки, лікарі впевнені: нашкодити йому вони не зможуть.

Раніше Главред повідомляв, що російські окупаційні війська продовжують безжально вбивати мирних українців. Так, у Сумській області під час російського обстрілу загинув 15-річний Богдан. Ворожий снаряд вибухнув прямо біля нього. Хрещена мати хлопця розповіла, що того ранку підліток їхав по молоко. "Почали бахкать, а він їхав додому. Зовсім трішки він не встиг. Бабуся забрала дітей у погріб, і всі поховалися, а він трохи не встиг", - сказала вона.

Також повідомлялося, що у Зеленодольську Дніпропетровської області російські окупанти безжально вбили 9-річного Дениса Котелевича. Загарбники відкрили вогонь із "Ураганів", коли хлопчик грався у місцевому сквері разом з братиком-близнюком.

Більше новин про злочини РФ:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти