Кордони "ЛДНР" переглянуть: у Лаврова зробили заяву щодо Донбасу

22 лютого 2022, 19:34
Навіть найбільші країни, мовляв, стикаються з проблемами з визначенням меж своїх територій, вважає Марія Захарова.
Марія Захарова
Кордони "ЛДНР" будуть переглянуті в майбутньому - Захарова / Reuters

Офіційна представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що велика кількість країн, які не визнаються Заходом, але є суверенними державами, відчувають проблеми з визначенням своїх кордонів. Тому ситуація з так званими "ДНР" та "ЛНР" нібито не є чимось новим. Питання "кордонів" визнаних Москвою утворень на окупованому Донбасі, мовляв, вирішуватимуться в майбутньому.

У ефірі телеканалу Дождь вона сказала про те, що ситуація з "ЛДНР" не є унікальною, оскільки в світі є суверенні держави, які входять до ООН, але стикаються з проблемами з визначенням своїх кордонів. Питання рубежів так званих "ДНР", мовляв, є питанням майбутнього.

читайте також"Держпереворот" в Україні і діалог з Києвом: Путін вибухнув заявою щодо "ЛДНР""Нічого тут такого дивного, що бувають суверенні країни, держави, у яких не вирішено (питання кордонів) або просто не зафіксовані кордони - часто-густо. У тому числі мова йде про найбільші країни. Тому це все питання майбутнього, яке вирішуватиметься", - підкреслила Захарова.

відео дня

Нагадаємо, раніше заступник голови МЗС РФ Андрій Руденко сказав, що Москва визнає "ЛДНР" у рамках тих територій, де вони, мовляв, "здійснюють повноваження і юрисдикцію".

Спікер Кремля Дмитро Пєсков додав, що мова йде про "ті межі, в яких вони себе проголошували".

Росія визнала "ЛДНР" на Донбасі

Російський президент Володимир Путін 21 лютого підписав указ про визнання Москвою на офіційному рівні так званих "ДНР" та "ЛНР" на захоплених районах Донбасу. Він підписав з Пушиліним і Пасічником договори про дружбу з "республіками".

Після цього Росія ввела війська на окупований Донбас.

Президент України Володимир Зеленський оголосив про те, що визнання Росією "ЛДНР" вказує на вихід Москви з "Мінська". Київ у такій ситуації ініціює консультації в рамках Будапештського меморандуму, термінову зустріч у нормандському форматі і залишає за собою право індивідуальної та колективної оборони.

Держдума РФ 22 лютого ратифікувала "договори про дружбу" Росії з "ДНР" та "ЛНР".

Пізніше "угоди" схвалили в Раді Федерації.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти