"Корисні ідіоти" в ЄС: угорські друзі Путіна відмивають брудні гроші РФ – Пономарьов

7 травня 2023, 14:46оновлено 7 травня 2023, 15:42
Ілля Пономарьов розповів про те, що робить вирішальний внесок у падіння нинішнього режиму і імперської політики в РФ.
Пономарьов
Ілля Пономарьов розповів про "корисних ідіотів" в Угорщині / УНІАН, Facebook І. Пономарьова

Проросійське лобі в Угорщині, а також в деяких інших країнах Євросоюзу створено для відмивання грошових потоків, які належать російській політичній верхівці.

Про це російський опозиційний політик, депутат Держдуми Російської Федерації 2007-2016 рр. Ілля Пономарьов заявив в інтерв'ю Главреду.

"Те, що їх діяльність треба припинити – це очевидно в рамках загального підходу по декриміналізації країни", — підкреслив він.

Співрозмовник вважає, що РФ повинна вибудовувати відносини з міжнародними партнерами, однак це повинні бути не "money friends".

"Тобто не ті люди, яких підкуповують, а ті, які вважають, що наші інтереси об'єктивно збігаються і які діють разом", — сказав він.

При цьому російський опозиціонер упевнений в тому, що необхідно роз'яснювати помилки представникам міжнародних еліт, які досі виступають за діалог з кремлівською верхівкою.

"Структури Європарламенту важливі, Конгрес США важливий, тому що там досі багато ілюзій, людей, яких багато хто називає "путінферштеєрами", але особисто я їх називаю корисними ідіотами, які говорять про те, що Росія – занадто велика країна, і щоб з нею боротися, треба якось домовлятися незалежно від того, як вона себе погано веде. Роз'яснювати ці помилки необхідно, і велика кількість представників російської опозиції на це здатні. Наскільки це виявиться вирішальним внеском у падіння нинішнього режиму та імперської політики, то значення цього – 10 відсотків. 90 відсотків - те протистояння, яке на даний момент відбувається на території України", — додав Пономарьов.

Хто такий Ілля Пономарьов

Ілля Пономарьов – російський політичний діяч, підприємець у галузі високих технологій. Депутат Державної думи Росії 5-го і 6-го скликань (повноваження припинені достроково). Має громадянство України, розмовляє українською мовою. У серпні 2014 року був змушений покинути Росію, з 2015 року перебуває у США, пише Вікіпедія.

Раніше віце-спікер парламенту Угорщини з крайньої правої партії "Наша Батьківщина" Дора Дуро заявила про те, що вступ України до НАТО без великих ризиків для безпеки можливий лише за умови, що такий крок "схвалить Росія".

"Ми не бачимо ніяких обставин, які б дозволили нам підтримати розширення НАТО за рахунок України", — підкреслила вона.

Нагадаємо, Віктор Орбан закликав до негайного припинення вогню в Україні і переходу до переговорного процесу. Угорщину в даній ситуації він назвав"голубом миру". Україні такий сценарій вкрай не вигідний, оскільки Росія в такій ситуації отримає заморожену війну і час на перегрупування і новий напад на країну.

Глава апарату прем'єра Угорщини Гергелі Гуляш раніше сказав, що у країні не будуть заарештовувати диктатора РФ Володимира Путіна. Мовляв, у Будапешті не бачать для цього "правових підстав".

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти