"Українці повернуть Закарпаття і права": в Угорщині істерять через підготовку України до вступу в НАТО

4 квітня 2023, 23:49
Петер Сійярто назвав відновлення роботи Комісії Україна-НАТО "порушенням принципом єдності Альянсу".
Петер Сійярто, НАТО, Україна
В Угорщині істерять через відновлення роботи Комісії Україна-НАТО / Колаж фото УНІАН

В Угорщині закотили істерику через те, що свою роботу відновила комісія Україна-НАТО. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто назвав це "порушенням принципом єдності Альянсу".

"Запрошення міністра закордонних справ України порушує принцип єдності союзників в рамках НАТО, але ми візьмемо участь у зустрічі в дусі конструктиву", - сказав Сійярто.

Він цинічно додав, що Угорщина блокуватиме вступ України до НАТО до тих пір, поки "українці не повернуть угорцям Закарпаття та їхні права, якими користувалися до 2015 року".

"НАТО не бере участі у війні по сусідству з нами і що необхідно зробити все можливе, щоб запобігти прямому конфлікту між НАТО і Росією", - додав Сійярто.

Раніше повідомлялося, що уряд Угорщини заборонив доставку і транзит зброї через свою територію для допомоги ЗСУ. Орбан пояснює це рішення тим, що в Угорщині не бажають "спровокувати когось" зробити мішенню населені пункти України, де проживають етнічні угорці.

Президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що Угорщина повинна визначитися, з ким вона: або з українцями, або з російськими агресорами. Зеленський під час звернення до Євроради зазначив, що Україну в ЄС прямо підтримують деякі країни, з іншими можна знайти спільну мову, і тільки Угорщина повинна визначитися, вона з Україною або з країною-агресором РФ.

Інші новини :

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти