"Порадьтеся з РФ": в Угорщині висунули дивну умову вступу України в НАТО

24 квітня 2023, 15:29
Умовою вступу України до НАТО має бути згода РФ, вважає Дора Дуро.
Дора Дуро
Дора Дуро зробила скандальну заяву / Facebook/durodora, Главред

Вступ України в НАТО без великих ризиків для безпеки можливий тільки за умови, що такий крок "схвалить Росія", заявила віце-спікер парламенту Угорщини з крайньої правої партії "Наша Батьківщина" Дора Дуро.

"Ми не бачимо ніяких обставин, які б дозволили нам підтримати розширення НАТО за рахунок України", - підкреслила вона в інтерв'ю пропагандистському ресурсу РФ газеті "Ізвєстія".

Вона стверджує, що"поки кордони України оскаржуються і триває збройний конфлікт, навіть власні правила НАТО виключають приєднання Києва до Альянсу".

відео дня

Угорський політик також вважає, що умовою вступу України до НАТО має бути згода Росії.

"Без ризику початку війни вступ України можливий лише в тому випадку, якщо Росія схвалить це у вигляді певної угоди", – заявила вона.

При цьому Дуро також повторила наратив угорської пропаганди про те, що в Україні нібито "утискають" права національних меншин.

Нагадаємо, Єнс Столтенберг на початку квітня заявив, що колективний блок безпеки дотримується точки зору, згідно з якою Україна увійде до НАТО. Однак це питання вирішуватиметься після завершення війни з Росією. Зараз потрібно зосередитися на наданні військової та економічної допомоги українській державі.

Пізніше Столтенберг сказав, що НАТО і союзники блоку повинні надати Україні більше зброї і матеріальних засобів. ЗСУ повинні отримати достатньо ресурсів для проведення ефективного контрнаступу з метою звільнення своїх територій.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти