Буданов пояснив, які бої між ЗСУ та окупантами зруйнували плани Кремля

17 травня 2023, 09:48
Задум Росії у війні проти України зруйнували бої за Мощун і Гостомель, заявив начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов.
Буданов, ВСУ
Начальник ГУР Кирило Буданов / колаж Главред, фото УНІАН

Начальник української розвідки Міноборони генерал-майор Кирило Буданов вважає, що жорстокі бої на Київщині на початку повномасштабного військового вторгнення країни-агресора Росії в Україну зруйнували підступні плани Кремля. Про це офіцер заявив в інтерв'ю в ефірі програми "Різні люди".

Буданов назвав бої за Мощун і Гостомель найважчими подіями для України в період повномасштабної війни, відповідаючи на відповідне запитання журналіста.

"Перший день і бої в Мощуні – я вважаю, що це були дві такі події, які врешті-решт зруйнували плани Російської Федерації. Повністю до кінця. Потім вибивання з Ірпеня поставило крапку. Але Мощун і бої в Гостомелі – це ті події, які зруйнували їх задум", – підкреслив генерал Буданов.

відео дня

Війна України та Росії

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Україна вже зруйнувала міф про "другу армію світу" і переможе РФ, як Давид Голіафа.

До того Буданов прогнозував, що війна в Україні закінчиться влітку 2023 року.

Пізніше британське видання The Guardian зазначало, що контрнаступ Збройних сил України стане вирішальним випробуванням для України. На успіх Сил оборони України впливатимуть фактори, які від них не залежать, зокрема – забезпечення боєприпасами та погодні умови.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти