Що таке Google Клас та як користуватися сервісом для дистанційного навчання

3 квітня 2020, 10:34оновлено 19 жовтня 2023, 14:58
Google зробила навчання вдома набагато зручніше.
Логотип Google Classroom
Логотип Google Classroom / Google

Сервіс Google Classroom (або Google Клас) був запущений ще у 2014 році. Але на тлі епідемії коронавірусу його популярність зросла в кілька разів. Адже сервіс виявився вкрай зручним для організації дистанційного навчання. Розповідаємо, як з ним працювати та в чому його особливості.

Для початку вам потрібно зареєструватися в сервісі. Робиться це без особливих зусиль, вам всього лише потрібна пошта Gmail. Зазвичай в університетів є свої домени пошти, так що вам навіть не доведеться вибирати, учень ви або викладач, а вся інформація заповниться автоматично.

Якщо ж Ви користуєтеся своєю особистою поштою, то отримаєте можливість як створювати курси як вчитель, так і брати участь в них.

відео дня

Що таке Google Клас та як користуватися сервісом для дистанційного навчання
Дизайн Google Клас

Потім вам потрібно або створити курс, або приєднатися до чинного. Іноді вам буде потрібно особливий код курсу, який видасть вам викладач. Саме в курсах ви й будете працювати.

Приклад інтерфейсу курсу в Google клас
Приклад інтерфейсу курсу в Google клас

У курсах викладачі можуть розміщувати завдання, а учні можуть ставити питання в коментарях або писати їх безпосередньо в особисті повідомлення. Окремо завжди буде висіти термін виконання завдання. Ви можете прикріпити файл з необхідним завданням або залишити посилання на Google Документи.

читайте такожТворці GTA і Red Dead Redemption приєдналися до боротьби з коронавірусомВсі ваші курси й завдання будуть завжди висіти в бічній панелі головного меню Google клас. Сервіс підтримує інтеграцію з іншими додатками Гугл. Так на пошту вам будуть приходити повідомлення про нові завдання або пропущені терміни. А прямо в Google Календар підтягнуться дати, до яких потрібно здати роботи.

Якщо ж викладач захоче влаштувати відеолекцію, то це здійснюється через сервіс Google Hangouts Meet. Ми розповідали про нього в нашій добірці кращих програм і додатків для відеозв'язку.

Однак найпопулярнішим сервісом для організації відеоконференцій залишається Zoom. Ми описали принцип роботи Zoom і його можливості в окремій замітці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти