StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Помер всесвітньо відомий письменник Мілан Кундера

12 липня 2023, 13:15
624
Серце письменника і сценариста Мілана Кундери зупинилося в 94 роки.
У Франції помер письменник Мілан Кундера
У Франції помер письменник Мілан Кундера / Фото Profimedia.cz

У Франції помер популярний на весь світ чесько-французький письменник Мілан Кундера. Письменнику на момент смерті було 94 роки.

Як повідомило видання Novinky.cz, романіст, драматург, поет і есеїст став найзначнішим чеським письменником другої половини 20-го століття, який "звернувся до всього світу".

Автор разом зі своєю дружиною з 1975 року жили у французькій еміграції. Він також був позбавлений чехословацького громадянства в 1979 році, а через два роки президент Франсуа Міттеран надав йому французьке. Повідомляється, що в 2019 році йому повернули громадянство Чехії. Видання зазначає, що на популярності автора не позначилося те, що він писав свої романи французькою мовою з вісімдесятих років.

відео дня

"Кундера підтримував Чеську культуру протягом усього свого вигнання", — сказав про нього його друг Мілан Уде.

Багато років автору пророкували Нобелівську премію, яку він так і не отримав.

Романи Мілана Кундери не піддаються типовій жанровій класифікації. Його літературний стиль значною мірою натхненний художньою літературою Роберта Музіля, філософськими творами Ніцше, авторами епохи Відродження, Францем Кафкою, Мартіном Хайдеггером, Мігелем де Сервантесом, Джованні Бокаччо та Франсуа Рабле.

Один з найвідоміших його романів — "Нестерпна легкість буття", події якого розгортаються під час "Празької весни" в 1968 році. У 1988 році роман був екранізований Філіпом Кауфманом.

Нагадаємо, раніше радянська і латвійська актриса Ліліта Озоліня померла у віці 75 років. Про це повідомляє прес-служба Ризького театру "Дайлес", в якому артистка служила з 1966 року. Причини смерті не уточнюються.

Також повідомлялося про загибель молодого українського актора Антона Прасоленка на фронті - артист отримав на передовій не сумісне з життям поранення. Він брав участь у боях на Сході, хоча і не був професійним військовим.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти