StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Краще ніж пастки та отрута: як назавжди позбутись від щурів в домі

15 травня 2024, 08:15оновлено 17 травня, 14:55
156794
Гризуни в домі можуть стати справжньою проблемою, адже якщо вони вже потрапили до будинку, однак, експерт розповів, як вигнати щурів без пасток та отрути.
Краще ніж пастки та отрута: як назавжди позбутись від щурів в домі
Як назавжди позбутись від щурів в домі - чим вивести гризунів / Колаж Главред, фото: pixabay

Щури можуть бути серйозною проблемою в будинках, оскільки підступні відвідувачі можуть переносити хвороби і завдавати травм, а багатьом на них неприємно дивитися. Вони також можуть бути дуже руйнівними, коли перебувають у вашому домі, прогризаючи стіни, електропроводку, шафи та ізоляцію.

Якщо вам цікаво дізнатись про інші способи боротьби із щурами, рекомендуємо наш матеріал: "Вони це ненавидять": будівельник назвав натуральний інгредієнт, який відлякує мишей.

Ці шкідники широко відомі як падальщики, і їм не потрібно багато для виживання. Тим не менш, три основні речі, які їм потрібні для виживання, - це те, що є у людей - їжа, вода та житло.

відео дня

За словами спеціаліста з боротьби зі шкідниками компанії Triangle Pest Control, "найкраща стратегія" для того, щоб не допустити появи щурів, - це працювати над тим, щоб вони не потрапляли до вашої оселі з самого початку, повідомляє Express.

Вони попереджають, що якщо зараження вже почалося, "їх важко позбутися".

На щастя, фахівці поділилися тим, що можна зробити, щоб "не пустити цих гризунів у свій дім назавжди".

Закрийте дірки, тріщини та щілини

Щури можуть прослизнути в дірки розміром з 10-копійкову монету, тому варто перевірити будинок на наявність отворів такого розміру і більше.

Експерти рекомендують заклеїти їх відповідними матеріалами, до яких відносяться сталева вата, клейонка, шпаклівка, цемент і штукатурка.

"Герметизація цих точок входу є однією з найефективніших форм боротьби з гризунами", - наголошують експерти.

Відлякуйте їх

Можна "відлякувати щурів за допомогою ефірних олій, таких як м'ятна олія" та інших запахів, які вони "природно ненавидять".

"Використання м'ятної олії - це один з найпростіших способів назавжди утримати щурів подалі від вашого будинку, якщо ви не даєте їм легкого джерела їжі", - додають експерти боротьби із шкідниками.

Однак, якщо у вашому домі є вільний доступ до їжі, то відлякати щурів буде важко, незважаючи на запах.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як захистити свій сад та город від шкідників, рекомендуємо наш матеріал: Простий трюк, щоб позбутися від слимаків: потрібний засіб знайдеться у холодильнику.

Не годуйте їх

Щури винахідливі, тому вони знайдуть їжу на вашій ділянці. Щоб уникнути цього, завжди закривайте сміттєві баки, не залишайте залишки їжі і не зберігайте корм для домашніх тварин на вулиці, не переконавшись, що він знаходиться в захищених від гризунів контейнерах.

Спеціалісти наголошують, що пошуках їжі гризуни будуть використовувати будь-які точки входу, тому, щоб контроль гризунів був ефективним, обмежте їхні джерела їжі.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти