"Буде грати на межі фолу": Маломуж оцінив, чи зважиться Путін на ядерний удар

15 травня 2024, 05:37
420
Удари по Вашингтону чи Лондону російський диктатор не завдасть, бо тактична зброя туди не дотягнеться.
Микола Маломуж, путін, ядерний удар
Микола Маломуж оцінив ризики того, що РФ завдасть ядерного удару / Колаж: Главред, фото: УНІАН, сайт Кремля, pixabay.com

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, за яких умов російський диктатор Володимир Путін може потягнутися до ядерної кнопки.

За словами Маломужа, до відома Путіна різними каналами активно доводять ідею про неприпустимість використання будь-якої ядерної зброї.

"Тому для Путіна настає момент істини: або він почує світ, або світ встане проти нього", - сказав експерт в інтерв'ю Главреду.

відео дня

Він також сказав, що могло б стати цілями російських ядерних ударів.

"Удари по Вашингтону або Лондону Путін не завдасть, тому що тактична зброя туди не дотягнеться - для цього потрібні балістичні ракети дальністю до 15 тисяч кілометрів. Вони у Росії є, але це зовсім інший рівень загроз", - сказав Маломуж.

За його прогнозом, "Путін гратиме на межі фолу, аж до розгортання тактичного ядерного озброєння".

"Але щойно відчує, що превентивні удари Заходу будуть потужними, він це озброєння згорне. Але шантаж триватиме до межі, до останнього", - вважає генерал армії.

Якщо ж Путін усе ж таки наважиться на тактичний ядерний удар, то цілями можуть бути різні об'єкти на території України: стратегічні об'єкти, центри ухвалення рішень, скупчення військ, греблі, енергетичні об'єкти.

"Але удар буде локальним, на кілометр, не більше. Це потужний удар, але все-таки він не матиме надзвичайних наслідків", - резюмував Маломуж.

Хто такий Микола Маломуж

Микола Григорович Маломуж (23 вересня 1955, Звенигородський район, Черкаська область) – український державний діяч, голова Служби зовнішньої розвідки України з 2005 по 2010 роки, генерал армії України. Голова Всеукраїнської Координаційної ради офіцерів та військовослужбовців, пише Вікіпедія.

Ядерні загрози Росії - головні новини за темою

Глава Кремля Володимир Путін доручив Міноборони РФ провести випробування нестратегічної ядерної зброї. Маневри росіяни збираються виконати вже найближчим часом. Мета - відповідь на "зростаючі загрози".

Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна, сказали в Головному управлінні військової розвідки України. Поки нічого нового не фіксується, спецслужби збирають інформацію.

У Польщі оцінили загрозу ядерного удару від Путіна: міністр закордонних справ Радослав Сікорський вважає, що російським генералам тоді доведеться або виконати наказ, або позбутися глави Кремля.

Президент Франції Еммануель Макрон відповів на ядерні погрози російського диктатора Володимира Путіна, заявивши, що "недоречно погрожувати" французам, коли у них є ядерна зброя.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти