StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як прибрати затхлий запах з одягу: перевірений спосіб

30 листопада 2023, 03:24
706
Главред дізнався найефективніший секрет видалення затхлого запаху з одягу за допомогою простих інгредієнтів, які є у вас вдома.
Як прибрати затхлий запах з одягу: перевірений спосіб
Що допоможе позбутись затхлого запаху одягу / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Кожен коли-небудь відкривав свою шафу та відчував цей неприємний затхлий запах від одягу. З цією проблемою стикається більшість людей, особливо в сезони підвищеної вологості або в будинках з поганою вентиляцією. Але, на щастя, існує домашній, економний та ефективний трюк, який прибере затхлий запах з одягу.

Чому одяг має затхлий запах

Спочатку давайте розберемося в проблемі. Затхлий запах одягу провокують різні причини: від довгого перебування вологого одягу в пральній машині до зберігання в місці з поганою вентиляцією. Ця вологість створює ідеальне середовище для розвитку бактерій і цвілі, які відповідають за цей характерний запах.

Рішення для видалення затхлого запаху з одягу

Щоб вирішити цю проблему та видалити затхлий запах з одягу, знадобляться два простих інгредієнти: харчова сода та ефірна олія лаванди. Харчова сода, відома своєю дезодоруючою дією, нейтралізує запахи, а ефірна олія лаванди не тільки додає свіжий аромат, але й має антибактеріальні властивості.

відео дня

Як прибрати затхлий запах з одягу крок за кроком

  • Приготування суміші: Змішайте півсклянки харчової соди з 5-10 краплями ефірного масла лаванди. Ця суміш є ключем до того, як видалити затхлий запах з одягу.
  • Застосування: Побризкайте сумішшю одяг, уражений затхлим запахом, обов’язково покриваючи найбільш проблемні ділянки.
  • Почекайте: Залиште суміш на кілька годин або, в ідеалі, на ніч. Завдяки цьому харчова сода поглинає запахи, а олія лаванди освіжає тканину.
  • Струсіть або пилососьте: Струсіть одяг, щоб видалити надлишки харчової соди, або, для делікатних речей, використовуйте пилосос із насадкою для оббивки.
  • Прання (необов'язково): Якщо вважаєте за потрібне, виперіть одяг, щоб видалити залишки харчової соди.

Цей лайфхак для видалення затхлого запаху з одягу безпечний для більшості тканин і є чудовим варіантом для освіження одягу без прання. Крім того, це екологічне та економне рішення.

За допомогою цього домашнього способу ви попрощаєтеся з неприємними запахами та насолоджуватиметеся свіжим чистим одягом без використання хімікатів. Спробуйте й гарантовано відчуєте різницю.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти