StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Слимаки навіть не наближатимуться до городу: які 2 прості засоби треба лишити на грядках

17 травня 2024, 11:17оновлено 17 травня, 19:54
14767
Достатньо буде скористатися двома засобами, які є у кожного вдома, щоб відлякати цих шкідників і змусити їх не повертатися на ваші грядки.
Слизни, как избавиться от слизней
Як позбутися від слимаків/ колаж: Главред, фото: скрін

Слимаки здатні спричинити на городі та у саду справжній хаос, адже вони люблять ласувати рослинами, залишаючи на них непривабливі пошкодження. Проте є прості й досить ефективні способи, як позбутися слимаків на грядках без особливих зусиль.

Радимо також прочитати матеріал: Помітити парасольку серед страусів за 11 секунд зможуть одиниці: складна загадка

Зазвичай, коли з’являється така проблема, виникає бажання одразу побігти у магазин і придбати хімічні препарати від слимаків. Але не обов’язково це робити. Від цих шкідників можна позбутися і без магазинних засобів, адже є досить ефективні народні методи боротьби зі слимаками.

відео дня

Блогер @bilgemehmet23, який веде свою сторінку в TikTok і часто ділиться хитрощами та порадами щодо садівництва, розповів на своєму каналі про перевірений метод вигнання слимаків зі свого саду та городу, пише The Mirror.

У відео захоплений садівник Сем пояснив, що люди завжди запитують його, що він робить, щоб слимаки не сіяли хаос на його ділянці. Він розповів про метод із двох елементів, який допомагає позбутися від цієї проблеми.

Чоловік показав, як він бореться з цією проблемою. Він вирізав дно пластикового горщика для рослин, натер його верхній край уздовж вазеліном, а потім щедро посипав по вазеліну сіллю. Після цього він поставив горщик нижньою частиною в землю так, щоб рослина опинилася всередині горщика.

Таким чином слимаки не зможуть переповзти смугу з вазеліну та солі й не зможуть ніяк нашкодити рослині.

При цьому під час використання такого методу стає зручнішим індивідуальний полив кожної окремої рослини.

Доктор Гордон Порт, старший викладач Університету Ньюкасла, пояснив, що сіль вбиває слимаків, оскільки вона "по суті витягує воду з їхньої шкіри – ефект осмосу – і вони гинуть через кілька хвилин після зневоднення".

Але при цьому важливо пам’ятати, що сіль може пошкодити рослини та вплинути на баланс ґрунту, тому не слід розсипати її безпосередньо в ґрунт.

Дивіться відео, як позбутися від слимаків:

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти