Як оновити дані в ТЦК: електронний кабінет і покарання для ухилянтів

17 травня 2024, 09:23оновлено 18 травня, 12:42
844
Як оновити дані ТЦК офлайн - усе, що потрібно знати про новий закон про мобілізацію.
ТЦК, ЗСУ, військкомат, призов
Як оновити дані ТЦК онлайн закон про мобілізацію / Колаж: Главред, фото: Генштаб ЗСУ, УНІАН

Для оновлення даних військовозобов'язані можуть скористатися низкою сервісів. Серед них - звернення безпосередньо до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки(ТЦК і СП), а також через Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Крім того, також має запрацювати електронний кабінет військовозобов'язаного. Це стане окремим сервісом, розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку та цифровізації Катерина Чорногоренко. За її словами, очікується, що новим сервісом скористається більшість військовозобов'язаних.

Читайте наш матеріал "За що штрафують тих, хто самостійно прийшли до ТЦК: пояснення юриста".

Що відомо про електронний кабінет військовозобов'язаного

За її словами, це буде окремий застосунок, доступний для завантаження на смартфонах в App Store та Google Play Market. Авторизація відбуватиметься через BankID.

Скріншот
/ Міноборони

Представник Міноборони зазначила, що новий застосунок буде створено аналогічно з іншими державними сервісами, такими як "Дія", "Мрія", "Армія+". Вони матимуть схожий інтуїтивний дизайн, щоб громадянам було зручніше їх використовувати.

Яку інформацію потрібно оновити військовозобов'язаному

У застосунку можна буде оновити особисті дані та побачити, яка інформація про вас є в реєстрі "Оберіг". Для уточнення даних і, якщо це буде потрібно, ТЦК зв'яжеться з військовозобов'язаним. Військовозобов'язаний має завантажити мобільний застосунок, авторизуватися та заповнити необхідні поля:

  • номер телефону;
  • електронна пошта;
  • фактична адреса проживання.

ТЦК та СП

Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки — орган військового управління України, що веде військовий облік та здійснює мобілізацію населення. Починаючи з 2022 року ТЦК та СП повністю замінили собою колишню систему військових комісаріатів, пише Вікіпедія.

Коли необхідно оновити даних військовозобов'язаним

Військовозобов'язані повинні оновити свої дані онлайн через додаток перебуваючи як в Україні, так і за кордоном.

Оновлення має відбутися протягом 60 днів від набрання чинності змін до закону про мобілізацію. Дата вступу в дію закону - 18 травня.

Дивіться відео - що буде, якщо не оновити дані в ТЦК:

Що буде, якщо не оновити дані в ТЦК

У цьому випадку військовозобов'язаний підпадає під категорію того, хто ухиляється. У новому законі передбачені методи покарання, розповів ТСН адвокат Микола Максимов. Можуть бути застосовані штрафи, а також інші санкції щодо осіб, які ухиляються.

"Якщо людина не оновила персональні дані, то ТЦК звертається в поліцію, яка вносить цю людину у відповідну базу розшуку. Поліцейські намагатимуться знайти цю людину", - додав Максимов.

Як оновити дані в ТЦК: електронний кабінет і покарання для ухилянтів
/ фото: Главред

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти