"Путін хоче продовжувати війну": президент Франції публічно розкритикував диктатора РФ

24 травня 2024, 10:46
155
Макрон відреагував на відмову Путіна від "олімпійського перемир'я" і заявив, що російський диктатор не готовий до миру.
'Путін хоче продовжувати війну': президент Франції публічно розкритикував диктатора РФ
Президент Франції публічно розкритикував диктатора РФ/ колаж: УНІАН, фото: скрін YouTube

Президент Франції Еммануель Макрон розкритикував російського диктатора Володимира Путіна. Він заявив, що Путін має намір продовжувати війну в Україні й не готовий до миру. За словами Макрона, про це свідчить відмова глави Кремля від пропозиції Франції припинити вогонь на час проведення Олімпіади-2024 у Парижі.

Про це Макрон заявив в інтерв'ю CNBC. За словами французького президента, позиція Путіна є доказом того, що він не готовий до мирного діалогу.

Французький президент наголосив, що "це важливий момент для розуміння, адже досі президент Путін щотижня заявляв, що він відкритий для миру".

відео дня

Макрон зазначив, що глава Кремля отримав конкретну пропозицію щодо миру, проте відразу відхилив її.

"Отже, для всіх у світі зрозуміло, що саме він вирішив розпочати війну, і він не готовий до миру", – заявив президент Франції.

Стосунки між Макроном і Путіним

Президент Франції Еммануель Макрон і російський диктатор Володимир Путін мали хороші робочі стосунки до того, як РФ вторглася в Україну в лютому 2022 року.

Навіть після початку повномасштабного вторгнення РФ Макрон виступав за діалог із Москвою для пошуку мирного рішення і підтримував ідею про "гарантії" для РФ у майбутній концепції безпеки Європи.

У лютому 2024 року Макрон зайняв "войовничу позицію" - першим у НАТО заговорив про введення в Україну військ Альянсу.

Серед причин, що спонукали Макрона піти на такий крок, експерти називають зростаючий тиск на Францію з приводу недостатньої допомоги Україні з боку США та Німеччини.

Український лідер Володимир Зеленський вважає, що Макрон змінив риторику, оскільки господар Кремля обдурив його - тепер президент Франції не довіряє Путіну.

Пропозиція "олімпійського перемир'я" від Макрона – що відомо

Раніше повідомлялося, що Макрон хоче перемир'я у світі та Україні на час Олімпіади. Президент Франції Еммануель Макрон розповів, що сподівається домовитися про припинення вогню в основних конфліктах, які тривають у світі, на час літніх Олімпійських ігор. Він розраховує на сприяння у цьому різних партнерів, зокрема лідера Китаю.

Президент України Володимир Зеленський твердо відповів на пропозицію Макрона і заявив, що літнього перемир'я не буде. Глава Української держави впевнений, що Макрону не вдасться домовитися про припинення вогню в рамках літніх Олімпійських ігор. Зеленський не вірить у такий формат перемир'я з РФ.

Крім цього, Макрон висловлював переконання, що РФ влаштує саботаж Олімпіади-2024. Президент Франції Еммануель Макрон упевнений, що Росія намагатиметься перешкодити проведенню Літніх Олімпійських ігор у Парижі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти