Експерт пояснив, чому Лукашенко не погодився на приєднання Білорусі до Росії

25 лютого 2021, 06:02
Для Путіна важливо, щоб по сусідству з Росією був лояльний Кремлю режим, вважає Ігор Яковенко.
Путін Лукашенко
Лукашенко отримає від Росії кредит на суму 3,5$ млрд., – журналіст / Reuters

Главі Білорусі Олександру Лукашенко вдалося домовитися з президентом РФ Володимиром Путіним про отримання кредиту на суму в 3,5$ млрд. однак перемовини про подальшу інтеграцію двох держав безглузді, тому що Лукашенко не хоче, щоб республіка ставала провінцією Росії, заявив в ефірі телеканалу Україна 24 російський журналіст Ігор Яковенко.

На його думку, за підсумками перемовин Лукашенко і Путін досягли домовленостей про надання Мінську 3,5 мільярдів доларів кредитних коштів.

"Те, що сталося, шестигодинна розмова, в результаті якої Путін дав Лукашенку 3,5 млрд доларів, а Лукашенко у відповідь похвалив російську вакцину. Мабуть, це один з найдорожчих компліментів, які відбувалися в історії", - сказав Яковенко.

При цьому журналіст вважає, що в політичному плані такі домовленості вигідні для російського президента. Кремлю потрібно, щоб по сусідству з Росією був лояльний режим. Однак Лукашенко не погодився на подальшу інтеграцію двох держав. Білоруський глава держави не зацікавлений в тому, щоб республіка стала російською провінцією.читайте такожПутін має намір до вересня приєднати Білорусь і заплатить за це Лукашенку 3,5 $ млрд - журналіст

"Електорального сенсу тут немає жодного, що стосується політичного сенсу - для Путіна важливо зберігати поруч диктаторський режим, який лояльно ставиться до нього. Жодних розмов про подальшу інтеграцію бути не може, тому що для Лукашенка жодного інтересу стати провінцією Росії немає", - підкреслив Ігор Яковенко.

Відносини Росії та Білорусі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти