Лукашенко обрубав плани Росії щодо поглинання Білорусі

11 лютого 2021, 13:31
Мінськ готовий до інтеграційних процесів з Москвою за умови дотримання інтересів двох держав, сказав Олександр Лукашенко.
Лукашенко
Лукашенко заявив, що наразі механізми Союзної держави не шкодять суверенітету Білорусі / Reuters

Діючі механізми Союзної держави Росії та Білорусі продовжують працювати, тому наразі немає жодної потреби в перегляді процесів інтеграції двох держав. При цьому існуючі структури влади припускають збереження білоруського суверенітету, сказав президент РБ Олександр Лукашенко під час свого виступу на Всебілоруських народних зборах.

За його словами, наразі Білорусь не готова до наступних етапів інтеграції з Росією. Існуючі сьогодні органи влади в рамках Союзної держави ще не вичерпали своїх можливостей.

"Цей процес передбачає повне збереження суверенітету обох країн без формування будь-яких нових наднаціональних органів. Вся система органів Союзної держави створена, і вона ще не відпрацювала своє, вона життєздатна. Вона не може бути викинута на звалище: це парламентські збори Союзної держави, Рада міністрів Союзної держави і, нарешті, вищий конституційний орган - Вища державна рада. Не можна перестрибувати через етапи, не можна перенапружувати обстановку ані у Росії, ані тим більше у Білорусі", - зазначив Лукашенко.читайте такожБоротьба з США і НАТО: у Лукашенка розкрили плани щодо військ Росії і Білорусі

Також він додав, що всі передумови для розвитку розширеної взаємодії Мінська і Москви, як і раніше, залишаються. Білорусь готова до подальших перемовин, які повинні враховувати інтереси двох держав на рівноправній основі.

"Сьогодні відкрито заявляємо про готовність до подальшої предметної роботи щодо поліпшення міжгалузевого співробітництва в рамках Союзної держави при дотриманні взаємних інтересів і на основі рівноправності двох учасників союзу", - підкреслив Олександр Лукашенко.

Союзна держава Росії та Білорусі

  • У листопаді держсекретар Союзної держави Григорій Рапота заявляв, що об'єднання двох країн не спрямоване на поглинання Росією білоруської держави. Він стверджував, що про це свідчать офіційні документи і публічні заяви сторін.
  • Наприкінці грудня минулого року російське видання The Insider опублікувало матеріали, які журналісти назвали документами управління президента РФ з міжрегіональних і культурних зв'язків із зарубіжними країнами. З них випливало, що у Кремлі прийняли рішення створити у Білорусі партію Право народу, яка повинна виступати за інтеграцію з Росією і критикувати Олександра Лукашенка. Головні завдання політичної сили - просування питань конституційної реформи, масштабної приватизації державного сектора і демонтажу цензури в країні.

G
M
T
Звуковая функция ограничена 200 символами
Настройки : История : Обратная связь : DonateЗакрыть
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти