Дії США при Байдені наразі йдуть на користь Росії - Ілларіонов

11 березня 2021, 06:03
Україні вже завдано величезної шкоди, вважає колишній радник президента РФ Володимира Путіна.
Андрій Ілларіонов
Телефонних перемовин Зеленського і Байдена досі не було - Ілларіонов / УНІАН

Адміністрація президента США Джо Байдена, як очікувалося, мала рішуче протистояти правлячому режиму Росії. Однак наразі дії американської влади вигідні Москві, але не Києву. Байден досі не провів телефонних перемовин із Зеленським, затвердив продовження договору СНО-3 з Росією і посприяв реалізації програми, за сприяння якої в два рази злетіла ціна на нафту. Усе це кроки, які вигідні режиму Володимира Путіна, заявив в ефірі телеканалу Україна 24 президент Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов.

За його словами, дії адміністрації Байдена, від якої очікували антиросійської політики, викликають занепокоєння. Можливо, ненавмисні кроки команди нового глави держави шкодять Україні і навпаки допомагають РФ.

"Те, що сталося з моменту інавгурації Байдена, працює в прямо протилежну сторону. Дії нової американської адміністрації допомагають Кремлю і завдають шкоди Україні. Сподіваюся, це відбувається не за злого наміру, не з метою навмисного нанесення збитку Україні, але шкоди вже завдано величезної", - вважає економіст.читайте такожУ Білому домі пояснили, чому Байден поквапився зателефонувати Путіну

Зокрема, Ілларіонов акцентував увагу на тому, що Байден досі не провів телефонних перемовин із Зеленським і не планує дискусію, тоді як з Путіним була розмова ще в перший тиждень президентства. Крім того, Байден домовився з Путіним щодо продовження договору про скорочення стратегічних ядерних озброєнь (СНО-3, - ред.), що є фактично виграшем Москви.

"Це та жахлива головний біль, яка мучила Путіна протягом багатьох років, з приводу чого він не міг домовитися з Трампом, Трамп відмовляв йому. Це знімає потенційні витрати Кремля на багато мільярдів доларів на багато років і радикально покращує геополітичне становище Кремля", - вважає він.

Крім того, за словами експерта, в результаті реалізації Байденом програми "зеленого тоталітаризму" за останні кілька місяців в два рази злетіли ціни на нафту. Відтепер Росія отримає додатково 50 мільярдів доларів прибутку. Це може негативно позначитися на ситуації з Україною.читайте такожМендель пояснила, чому не відбулася розмова Зеленського з Байденом

"В результаті цього в розрахунку на рік Росія отримала додаткових коштів приблизно на 50 млрд доларів. За 7 років ця сума перевищить потенційні витрати Кремля, пов'язані з санкціями. Це подарунок для Росії. Цей список дій за 50 днів дуже довгий. Такий підхід може призвести до серйозних витрат для України", - підкреслив Андрій Ілларіонов.

Відносини США і Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти