Врятував вагітну ціною свого життя: ра**исти жорстоко розправилися із захисником Київщини

12 квітня 2022, 00:30
У беззбройного Олега Ткачука російські окупанти всадили більше 15 куль і в кінці зробили контрольний постріл в голову.
Врятував вагітну ціною свого життя: рашисти жорстоко розправилися із захисником Київщини
Олег Ткачук / Facebook В. Крижевського

Під час тимчасової окупації російські солдати вбили 33-річного жителя Київської області Олега Ткачука, який допомагав місцевим жителям.

Як розповів в Facebоok знайомий загиблого Володимир Крижевський, після того, як в районі Макарова росіяни на бронетехніці почали рух у бік Києва, місцеві активісти організувалися і стали до лав територіальної оборони.

Одним з таких селищ стала Бузова. Того дня територіальна оборона потребувала пального. Ткачук, почувши про потреби рідного села, зголосився привезти пальне і вони разом з другом поїхали на заправку в бік Житомира.

"Здивуванням було те, що на цій заправці працювала молода жінка Олена, яка була на 6-му місяці вагітності. По рації вже кричали, що танки вже біля Калинівки. Олег з товаришем почали наполягати, щоб вона сідала в машину, вони вивезуть її з маршруту, по якому прямують орки.

Олена сказала, що не може покинути заправку, тому що можуть йти наші ЗСУ і їх потрібно заправити. Таке розпорядження віддав її директор. Олег переконав її, що це небезпечно для вагітної, так як ра**исти можуть її примушувати заправити їх. Що не можна наражати на небезпеку дитину. Батько Олени, він заправник на цій же АЗС, попросив вивезти дочку і повернутися за пальним. Вони сіли в авто і поїхали, завезли Олену в Стоянку додому", - розповідає друг загиблого.

При цьому чоловік повертався на заправку, але потрапив під обстріл з танків. Олег з товаришем побігли в ліс і стрибнули в перші ж ями, які побачили. При цьому Ткачук знімав відео техніки окупантів і пересилав ЗСУ, незважаючи на обстріли окупантів.

Чоловіки прийняли рішення бігти. Товариш Олега зумів вибратися і подзвонив родичам Ткачука, розповівши, як все було. Однак сам Олег так і не з'явився.

При цьому авто Олега помітили на тому місці, де сказав товариш. Машина була в перші дні не пошкоджена. Потім ра**исти її спалили. Орки зробили собі якраз базу біля заправки.

Врятував вагітну ціною свого життя: рашисти жорстоко розправилися із захисником Київщини
/ Facebook В. Крижевського

"Тільки після того, як наші ЗСУ хоробро зачистили і звільнили село за селом по Житомирській трасі, 2 квітня Ткачук ігор приїхав на місце, де стоїть авто. Ця історія трагічна для Олега. У тій ямі, звідки Олег знімав відео, було його тіло без голови. Йому, беззбройному, в цивільній формі, просто всадили більше 15 куль в тіло і в кінці зробили контрольний постріл в голову (з великокаліберної зброї). Вбивці, мародери забрали айфон, гроші. Тіло мого товариша було в захисній позі ембріона. Це коли людину катують, б'ють ногами, людина згортається, щоб захистити важливі органи. Якщо вбили, значить, нічого не сказав. Не захотів співпрацювати. Місцева людина згодилася б оркам, якби йшов на контакт. Але Олег залишився вірним українському народу до кінця", - додав Крижевський.

читайте такожДружину жорстоко зґвалтували орки: під Києвом знайшли тіло чоловіка, який намагався захистити сім'ю

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти