ЗСУ роблять унікальні військові операції, але потрібно багато зброї - Данілов

7 липня 2023, 13:29
Олексій Данілов також зазначив, що бійці ЗСУ роблять унікальні військові операції без критичної переваги над ворогами за всіма параметрами.
Данилов, ВСУ
Росія - Карфаген сучасності і буде зруйнована, написав Данілов / колаж Главред, фото УНІАН і 17 ОТБр імені Костянтина Пестушка

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що ВСУ в своєму наступі ламають всі усталені канони сучасних воєн, але такі бої вимагають постійних і великих постачань зброї. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"В ході активних бойових дій українська армія робить неможливе, ламає всі усталені теорії і практики ведення сучасних воєн. Сили оборони України успішно виконують завдання наступу і контрнаступу в умовах рівності або навіть чисельної меншини залучених сил і засобів. Реалізують завдання без переваги в повітрі. Випадок безпрецедентного характеру", - сказав він.

Данілов також зазначив, що бійці ЗСУ роблять унікальні військові операції без критичної переваги за всіма параметрами (як це заведено за стандартами ведення війни).

відео дня

"У якої армії НАТО є такий досвід і такі залізні... нерви? Але диво української стійкості вимагає постійних і значно більших постачань озброєння. Це питання - одне з головних на засіданнях Ставки, зусиль президента та уряду. І щоб не забувати: Росія − Карфаген сучасності і буде зруйнована", − підсумував Данілов.

Контрнаступ ВСУ

В Інституті вивчення війни вранці 3 липня повідомили, що Збройні сили України здійснили контрнаступні операції на шести ділянках фронту. На деяких з них домоглися успіхів.

Видання The Washington Post з посиланням на американського військового писало, що контрнаступ ЗСУ відбувається не дуже швидко з кількох причин. Зокрема, українським військовим заважають швидше рухатися вперед мінні поля, які встановила російська окупаційна армія.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна прагне до звільнення захоплених військами країни-агресора Росії територій. Для повноформатної реалізації контрнаступальної операції ВСУ потрібен час. Захід повинен прискорити постачання зброї.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти