Військовий експерт пояснив, чому не варто переоцінювати Кадирова і Пригожина

3 червня 2023, 01:35
Як каже військовий експерт Євген Дикий, основна мета для боротьби українців - 400 тисяч російських окупантів на землях України.
Дикий, Кадиров
Євген Дикий пояснив, що українцям не варто переоцінювати Кадирова і Пригожина / колаж Главред, фото УНІАН

Українцям не варто переоцінювати значимість путінського холуя Євгена Пригожина і чеченського диктатора Рамзана Кадирова. Про це в ході чату на Главреді сказав політичний і військовий експерт, екскомандир взводу батальйону "Айдар", директором Національного антарктичного наукового центру Євгеном Диким.

"Це знову те саме. Припиніть ви їх обговорювати! Займіться справою! Нехай вони самі вирішують, хто кому скалка в якому місці. Для нас скалка – 400 тисяч ворогів на нашій землі. Всю цю скалку треба вирвати. А хто з них" вагнери", хто з них "кадирки" (або, як їх називають наші хлопці на фронті, "вівцелюби"), хто з них просто "мобіки", а хто професійні контрактники – все це "по барабану". Це все ворожа сила, яку потрібно ліквідувати", ‒ сказав він.

Хто такий Євген Дикий

Євген Олександрович Дикий-український вчений, військовий, публіцист. Кандидат біологічних наук, учасник війни на сході України, у 2014 році – командир 2-ї роти 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар". З лютого 2018 року очолює Національний антарктичний науковий центр, пише Вікіпедія.

Дивіться на відео інтерв'ю Євгена Дикого Главреду:

Вихід ПВК "Вагнер" з Бахмута

Під час оборони Бахмута Збройні сили України завдали непоправні втрати бойовикам з приватної військової компанії "Вагнер", хоча українські захисники не мали чисельної переваги на цьому напрямку. Згодом угруповання окупантів у Бахмуті буде розбите до кінця. Про це 21 травня заявив речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

25 травня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що почалося виведення його найманців з Бахмута Донецької області. За його словами, до 1 червня підрозділи вийдуть з міста в тилові райони.

20 травня засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що його найманці нібито повністю захопили Бахмут. Потім він раптом заговорив про виведення "вагнерівців" з міста.

За його словами, після виходу "вагнерівців" з Бахмута їх позиції займуть російські солдати, підпорядковані Міністерству оборони країни-агресора.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти