"Вас втягують у війну з Україною": Зеленський закликав білорусів не бути "гарматним м'ясом"

27 червня 2022, 07:55оновлено 27 червня 2022, 08:47
У Кремлі вже все вирішили за білорусів і втягують Білорусь у війну. Але саме від громадян країни зараз залежить дуже багато, вважає президент Зеленський.
Володимир Зеленський, Володимир Путін, Олександр Лукашенко
Володимир Зеленський заявив, що Кремль втягує Білорусь у війну з Україною/ Фото УНІАН, Reuters

Президент Володимир Зеленський звернувся до громадян Білорусі, заявивши, що їхню країну втягують у війну активніше, ніж на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Окремо я хочу звернутися сьогодні до громадян Білорусі – до людей і цивільних, і в погонах. Вас втягують у війну. І навіть активніше, ніж це було в лютому і у весняні місяці", - сказав Зеленський у своєму вечірньому зверненні 26 червня.

За словами глави держави, в Кремлі вже все вирішили за білорусів.

"Ваші життя для них нічого не варті. Але ви - не раби і не гарматне м'ясо, ви не повинні вмирати. І ви в силах не дати нікому вирішувати за вас, що на вас чекає далі", - зазначив президент.

Зеленський вважає, що народ Білорусі підтримує Україну, а не війну.

"І саме тому вас, всіх білорусів, російське керівництво і хоче втягнути у війну. Хоче посіяти ненависть між нами. Від простих людей Білорусі зараз залежить дуже багато чого. Я знаю, що ви можете не брати участь у цій війні. Ваші життя належать тільки вам, а не комусь в Кремлі", - підкреслив президент.

читайте також"Спостерігали, красиво!": білоруський диспетчер похвалив пілота РФ, який бомбардував Україну

Як повідомляв Главред, президент Зеленський звернувся до російських льотчиків, диспетчерів, техніків та інших людей, які забезпечують запуск ракет по Україні.

"Ми всіх вас знайдемо, кожен з вас відповідатиме за ці удари. І якщо хтось думає, що уникне відповідальності, сказавши, що такий був наказ – ви помиляєтеся. Коли ваші ракети б'ють по житлових будинках - це військові злочини. Суд - ось що на вас всіх чекає. І ви не сховаєтеся ніде – ні на берегах Каспійського моря, над яким запускаються ваші ракети, ні в Білорусі", – підкреслив президент України.

Ракетний удар по Києву 26 червня

Вранці в неділю, 26 червня, РФ завдала ракетного удару по Києву. Одна з ракет потрапила в багатоповерхівку в Шевченківському районі столиці.

З-під завалів витягли жінку. Вона виявилася громадянкою РФ. Про це повідомив радник глави МВС Антон Геращенко. За його словами, ракета влучила прямо в квартиру росіянки та її сім'ї. Чоловік жінки ймовірно загинув. Принаймні, повідомлялося про одного загиблого внаслідок ракетного удару.

Пізніше стало відомо, що в Києві були чутні звуки нових вибухів. Нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що було 6-7 вибухів. Агенство Reuters з посиланням на очевидців писало про два потужні вибухи на південних околицях Києва.

Радник Офісу президента Олексій Арестович попередив, що окупанти можуть обстрілювати Київ цілий день.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти