РФ випустила по Україні рекордну кількість ракет, вибухи пролунали у 6 областях: усі подробиці

25 червня 2022, 13:26оновлено 26 червня 2022, 07:39
Повітряні тривоги не замовкали. Вибухи пролунали у Київській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Львівській та Дніпропетровській областях.
крилата ракета
Бомбардувальники РФ випустили щонайменше два десятки ракет по українській території / Фото УНІАН

Рано вранці в суботу, 25 червня, російські окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні. Вибухи пролунали після повітряної тривоги в шести областях - Київській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Львівській та Дніпропетровській. Частина ракет була випущена по Україні з території Білорусі. Загалом по Україні випустили 48 ракет.

Як повідомляє Telegram-канал моніторингової групи Білоруський Гаюн, бомбардувальники РФ підлетіли до білорусько-українського кордону і випустили щонайменше два десятки ракет по українській території. Перший запуск був приблизно о 3:45 з повітря.

"Імовірно, вильоти бомбардувальників були з території РФ, тому про злети з Білорусі (Барановичі, Лунинець, Ліда, Мачулищі) у нас інформації не було. Схема раніше була такою: зліт авіації з аеродромів РФ, вхід в повітряний простір Білорусі, підліт близько до кордону з Україною, запуск ракет, поки літак над Білоруссю (щоб його не збили), розворот. І назад теж повертаються в РФ", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Спостерігачі припускають, що російські літаки перебували на великій висоті, тому про запуски ракет стало відомо тільки по специфічному сліду, що супроводжується звуком, схожим на вибух.

РФ завдала ракетного удару по Україні
РФ завдала ракетного удару по Україні / Фото /t.me/Hajun_BY
Сліди від ракет у повітрі після ракетного удару 25 червня
Сліди від ракет у повітрі після запуску ракет 25 червня / Фото t.me/Hajun_BY

"Скільки всього було запусків з боку території Білорусі — з повітря і, можливо, землі) — будемо чекати на офіційну інформацію від ЗСУ, зібрану технічними засобами", - зазначили в повідомленні.

Після першого запуску ракет російська авіація завдала повторного удару близько 5:40 ранку. Було запущено не менше 4 ракет.

читайте також"Випустила 48 ракет за ніч": Подоляк заявив, що РФ намагається викликати паніку серед українців

Ракетний удар по Київській області

Рано вранці 25 червня в північній частині Київської області прогриміло не менше восьми вибухів.

Частина ракет була успішно ліквідована засобами протиповітряної оборони.

Як повідомили в Telegram-каналі Білоруський Гаюн, кілька ракет були запущені з території Білорусі.

"Ймовірно, було запущено щонайменше 2 або 3 ракети з повітря. Повідомлення надійшли з районів Світлогорська (Озаричі), Мозиря, Петрикова і Наровлі Гомельської області", — йдеться у повідомленні.

Офіційної інформації щодо вибухів на Київщині поки що немає.

Пізніше в Оперативному командуванні Північ повідомили, що близько п'ятої години ранку по селищу Десна окупанти випустили 20 ракет. Запуски здійснювалися з території Білорусі з літаків та землі. Відомо про руйнування об'єктів інфраструктури. За попередніми даними, обійшлося без жертв. Подробиці уточнюються.

РФ випустила по Україні рекордну кількість ракет, вибухи пролунали у 6 областях: усі подробиці

Ракетний удар по Чернігівській області

Вранці в суботу, 25 червня, російські окупанти завдали ракетного удару по селищу Десна Чернігівської області. Про це повідомив у Telegram-каналі голова Чернігівської ОВВА В'ячеслав Чаус.

"Селище Десна піддалося черговому ракетному обстрілу. Подробиці пізніше", - йдеться у повідомленні.

Очільник області попросив місцевих жителів не публікувати фото та відео "прильотів".

РФ випустила по Україні рекордну кількість ракет, вибухи пролунали у 6 областях: усі подробиці

Ракетний удар по Житомирщині

Після 04:20 серія вибухів пролунала в Житомирській області. За словами місцевих жителів вибухи прогриміли і в самому Житомирі. Згодом про подібні звуки заявляли о 05:00, вони повторилися і через 45 хвилин.

"Було чутно ще кілька звуків вибухів... і знову вибухи. Нагадуємо, що відбою повітряної тривоги не було, тому заради безпеки потрібно залишатися в укриттях", - писало в Telegram Суспільне Житомир.

Як пізніше розповів мер міста Сергій Сухомлін, окупанти масово вдарили ракетами по військовим об'єктам біля Житомира. Літаки підлетіли з боку Білорусі та випустили 24 ракети.

Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко уточнив, що ворог завдавав ракетних ударів по Житомирщині з 4:15 ранку 25 червня. По території області було випущено близько 30 ракет.

"Наразі є інформація про незначні руйнування військової інфраструктури. Один військовий загинув, один отримав поранення", - написав він у Telegram.

Бунечко додав, що масований ракетний обстріл Житомирщини здійснювали російські літаки з боку Білорусі.

"Нашими захисниками було збито близько 10 ракет, які цілили по об'єктам інфраструктури області", - йдеться у повідомленні.

Вибухи в Миколаївській області

Через кілька годин вибухи лунали вже і в Миколаївській області - в обласному центрі. Мер Миколаєва Олександр Сенкевич зазначив, що це сталося після оголошення повітряної тривоги.

"У місті лунають вибухи. Всі в укриття!"- закликав чиновник.

РФ випустила по Україні рекордну кількість ракет, вибухи пролунали у 6 областях: усі подробиці

Пізніше міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів, що близько 06:15 суботи, 25 червня, на Миколаївщині оголосили повітряну тривогу.

Російські окупанти випустили по Миколаєву 5 крилатих ракет. Внаслідок "прильотів" пошкоджено цивільну інфраструктуру.

"Стріляли ракетами типу Калібр. Усього ми нарахували 5 ракет. Одразу після обстрілу ми не повідомляємо місця, куди впали ракети. Влучили, як завжди, у різні об'єкти цивільної інфраструктури та об'єкти, що не експлуатувалися", – сказав Сєнкевич в ефірі національного телемарафону.

Кількість постраждалих уточнюється.

Мер Миколаєва також заявив, що раніше російські окупанти переважно били по місту касетними снарядами. Останнім часом ворог використовує ракети, які охоплюють меншу зону ураження, але завдають значно серйозніших руйнувань.

Ракетний удар по Львівщині

Вранці в суботу, 25 червня, російські окупанти вдарили ракетами по Львівській області. Як повідомив глава ОВА Максим Козицький, шість ракет були випущені з Чорного моря.

Дві ракети збили сили протиповітряної оборони. Інші чотири влучили у військовий об'єкт у Яворівському районі.

Внаслідок ракетного удару постраждали чотири людини: одна людина отримала травми середньої тяжкості, троє - легкі поранення. Всі постраждалі госпіталізовані.

Пожежа, що виникла внаслідок обстрілу, локалізована.

Ракетний удар по Дніпропетровській області

Під ракетний обстріл 25 червня потрапив Криворізький район Дніпропетровської області. Відомо щонайменш про одну постраждалу людину - це 60-літня жителька Зеленодольська. Про це повідомив у Telegram голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

РФ випустила по Україні рекордну кількість ракет, вибухи пролунали у 6 областях: усі подробиці

Як повідомляв Главред, вранці 17 червня окупанти завдали ракетного удару по Миколаєву. Близько 7:00 ракети потрапили в житловий квартал одного зі спальних районів міста. Двоє людей загинули, 20 - поранені.

20 червня російська армія впродовж трьох годин випустила по півдню України 14 ракет. В результаті був знищений логістичний продовольчий склад. Окупанти били по Очакову, по гирлу Дунаю, по Білгород-Дністровському району Одеської області й по самій Одесі. Внаслідок ракетного обстрілу в області пошкоджено сільськогосподарські площі та продовольчий склад.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти