Ризик штурму Харкова і Сум: генерал попередив про несподіваний напрямок удару

23 квітня 2024, 14:29
3993
РФ діятиме на тих напрямках, на яких ми не очікуємо, вважає Олександр Півненко.
Півненко
Олександр Півненко не виключає спробу штурму РФ / Колаж: Главред, Фото: Facebook/OleksandrPivnenko, Facebook/NGUmainpage

Незабаром противник може посилити наміри просування вглиб України за кількома напрямками, заявив командувач Національної гвардії України, бригадний генерал Олександр Півненко.

В інтерв'ю LIGA.net він не відкинув імовірність наступу РФ на Харків, Суми, Часів Яр і на Запорізькому напрямку.

"У них мобілізація йде повним ходом. 30 тисяч осіб на місяць вони збирають спокійно. Не відчувають фактично втрати людського ресурсу і техніки", - нагадав командувач Нацгвардії.

відео дня

На його думку, якщо дати окупантам РФ два-три роки на відпочинок, вони відновляться і "ввалять по Україні з новою силою".

"Нам потрібно подвоїти їхні втрати. Якби ми протягом півроку їх подвоювали або потроювали, до кінця року мали б певний результат", - упевнений він.

Відповідаючи на запитання про можливі плани наступу РФ, Півненко додав: "Так, противник буде робити неприємні для нас сюрпризи. Він діятиме на тих напрямках, яких ми не очікуємо <...> Вони здатні діяти тільки класично. Два-три напрямки відволікаючі й один - основний".

Наступ РФ 2024 - останні новини за темою

Раніше повідомлялося, що РФ збирає ударний "кулак": перетворює місто-мільйонник на "сіру зону". Окупанти РФ мають намір перетворити Харків на "сіру зону", непридатну для проживання цивільного населення, пише британське видання The Economist.

Як повідомлялося раніше, РФ "жорстко" закидає Харків бомбами. Президент України Володимир Зеленський заявив, що західні системи протиповітряної оборони Patriot наразі мають перебувати саме в Україні, щоб згодом не довелося їх застосовувати по всьому східному флангу НАТО.

Нагадаємо, раніше Зеленський терміново порадився з головами СБУ та ГУР. Президент обговорив ситуацію навколо ударів ворога по Харкову та східних регіонах України.

Наступ Росії 2024

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прогнозує, що РФ може піти в наступ на фронті найближчими місяцями. За його словами, дати відсіч ворогові без військової допомоги союзників Україні буде "катастрофічно важко".

Військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула вважає, що окупанти можуть піти в новий наступ. Багато хто не виключає просування в напрямку Харкова. Постійні обстріли можуть вказувати на підготовку росіян.

Військовий експерт Михайло Самусь заявив, що РФ готує новий наступ на травень-червень, оскільки збирає резерв із контрактників.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти