РФ готує нові ракетні удари по Києву: ексспівробітник Бундесверу назвав цілі

17 травня 2023, 04:00
Агресор готуватиме нові масовані удари по столиці України, не виключає Ніко Ланге.
Кинджал, ППО
РФ б'є по Києву ракетами Кинджал / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, Defense express

Комбінований удар по Києву російських окупантів із застосуванням гіперзвукових ракет Кинджал прокоментував колишній чиновник Бундесверу Ніко Ланге.

Він попередив про те, що ймовірно країна-агресор готуватиме нові масовані удари по столиці України. Його думку публікує німецьке видання Bild.

Співрозмовник не виключає, що РФ пробує дізнатися про позиції систем протиповітряної оборони, наданих Україні західними союзниками.

відео дня

"Росія випробовує в Києві нові системи ППО України. Ракетами "Кинджал", "Калібр", Х101, х555 і безпілотниками "Шахід" і "Орлан" атакуюча армія хоче зробити висновки про позиції українських систем ППО, таких як Patriot, Iris і NASAMS", — говорить він.

Зрештою Ланге прогнозує, що РФ продовжить ракетні атаки по Києву.

Ракетний удар РФ по Україні

Нагадаємо, близько 03:30, у вівторок, 16 травня, російські окупанти атакували Україну з Північного, Південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування.

З шести літаків МіГ-31к було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47 "Кинджал", 9 крилатих ракет "Калібр" - з кораблів у Чорному морі і три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М").

Всі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України.

Крім того, в ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу Shahed-136/131, а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – Орлан-10, SuperCum, повідомив Головком ЗСУ Валерій Залужний.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти