Ракетні удари по Україні: у Зеленського прийняли рішення про посилення захисту від атак РФ

8 травня 2023, 13:32
Під час Ставки заслухано доповіді про оперативну ситуацію на фронті та плани окупантів.
Зеленський, ВСУ
Володимир Зеленський провів засідання Ставки верхвоного головнокомандувача / Колаж скріншот YouTube, Арміяinform

Під головуванням президента України Володимира Зеленського у понеділок відбулося засідання Ставки верховного головнокомандувача.

"Учасники заслухали інформацію про наслідки недавніх повітряних атак з боку російських військ і про їх подолання, обговорили можливості посилення захисту населення та об'єктів цивільної та критичної інфраструктури", — повідомляє прес-служба Офісу президента.

Крім того, повідомляє прес-служба, заслухано доповіді про оперативну ситуацію на фронті та плани окупантів на найближчий час.

відео дня

Командувачі ОСУВ доповіли про хід бойових дій на ділянках фронту в рамках відповідальності оперативно-стратегічних угруповань військ:

  • "Хортиця";
  • "Таврія";
  • "Одеса";
  • "Північ".

Учасники засідання проаналізували стан забезпечення підрозділів Сил оборони України озброєнням і боєприпасами, а також підготовку і комплектування особовим складом і технікою бригад.

Окремо заслухано доповідь про постачання артилерійських боєприпасів і ракет всіх типів потреб українських військ в поточному році, йдеться в повідомленні.

Удари окупантів РФ по Україні

Нагадаємо, вночі, 8 травня, в Києві гриміли потужні вибухи. Російські окупанти атакували столицю України дронами. Сили ППО знищили 35 з 35 іранських "шахедів". Водночас ворог завдав ракетного удару по Південному регіону України.

Раніше, вночі 1 травня по всій Україні була оголошена повітряна тривога через ракетний удар російських окупантів. Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що працювали сили української ППО.

У Київській МВА також підтвердили роботу сил ППО. В цілому було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555.

Силами та засобами протиповітряної оборони Збройних Сил України знищено 15.

Раніше міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив про загиблих і поранених в Дніпрі, Умані та українці в результаті ворожого обстрілу у ніч на п'ятницю.

"Дніпро, Умань і Українка (Київська область). Житлові будинки знову вражені російськими ракетами", - написав він. За його словами, в Умані дві ракети пошкодили три багатоповерхівки.

Вранці в п'ятницю, 28 квітня, Збройні Сили України збили 21 з 23 ворожих крилатих ракет, а також 2 БПЛА, повідомив головнокомандувач збройними силами України Валерій Залужний.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти