Розвідка дізналася плани ворога: Зеленський попередив про новий наступ РФ

15 квітня 2024, 21:49
Президент обговорив питання захисту критичної інфраструктури в районах поблизу фронту і в прикордонні.
ЗСУ, Зеленський
Володимир Зеленський попередив про новий наступ РФ / Колаж: Главред, фото: 71 окрема єгерська бригада Десантно-штурмових військ ЗС України, Офіс президента

Країна-агресор Російська Федерація незабаром спробує посилити штурмові та наступальні дії.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час свого чергового вечірнього звернення, яке було опубліковано в Telegram.

Глава держави повідомив про те, що заслухав доповіді глави Служби зовнішньої розвідки України Олега Іващенка і глави Головного управління розвідки України Кирила Буданова про можливі дії росіян.

відео дня

Крім того, також під час наради обговорювали питання захисту критичної інфраструктури в районах поблизу фронту і в прикордонних районах.

"Очевидно, що безумство в Кремлі досі сильне, окупант спробує посилити штурмові дії, наступальні. Будемо відповідати", - додав Зеленський.

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше у ЗСУ розкрили напрямок наступу РФ. Бої в Покровському районі мають вирішальне значення, розповіли українські захисники.

Нагадаємо, що окупанти захопили Водяне та просунулися в Іванівському. Російські окупанти просунулися на Донецькому напрямку. Аналітики також повідомили, що уточнюють лінію зіткнення біля Вербового Запорізької області.

Президент Володимир Зеленський розповів про дії, які не дають РФ просуватися. Українським захисникам вдалося стабілізувати позиції на фронті в умовах дефіциту снарядів. Російські окупанти не можуть просуватися вперед.

Контрнаступ ЗСУ 2024

У лютому в інтерв'ю Fox News президент Володимир Зеленський заявив, що у 2024 році Україна планує не лише оборонятися, а й готувати новий контрнаступ.

За його словами, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розробляє два варіанти плану щодо того, як діяти далі в разі отримання допомоги від США та в разі її відсутності.

Збройні сили України 2025 року проведуть контрнаступальну операцію, якщо держава вистоїть і втримає оборону 2024-го. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Керівник комітету з європейських справ у Бундестазі Антон Хофрайтер вважає, що Україна не зможе здобути перемогу над агресором Росією найближчим часом, однак ЗСУ здатні будуть виграти війну 2025 року за необхідного рівня військової підтримки з боку виробників зброї в Європі.

Головнокомандувач Збройними силами Великої Британії Ентоні Радакін заявив, що Україна не зможе перехопити ініціативу на полі бою впродовж ще кількох місяців. Контрнаступ ЗСУ малоймовірний щонайменше до пізнього літа. За його словами, ситуація на фронті зміниться, коли Захід узгодить нові кроки з підтримки України.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти