Окупанти захопили Водяне та просунулися в Іванівському - DeepState

3 квітня 2024, 10:28
245
Аналітики також повідомили, що уточнюють лінію зіткнення біля Вербового Запорізької області.
ЗСУ, Водяне, армія РФ
В окупантів є просування на фронті - DeepState / Колаж: Главред, фото: 71 окрема єгерська бригада Десантно-штурмових військ ЗС України, DeepState, МО рф

Російські окупанти просунулися на Донецькому напрямку. Зокрема, їм можливо вдалося захопити населений пункт Водяне. Про це повідомляє моніторинговий канал DeepState.

"Ворог окупував Водяне", - йдеться у повідомленні.

Війна в Україні - карта Глибинної держави
Війна в Україні - карта Deep State

Також повідомляють про просування ЗС РФ у населеному пункті Іванівське Донецької області.

відео дня

"Уточнюється лінія зіткнення біля Вербового (Запорізької області - ред.)", - пишуть на каналі.

Ресурс DeepStateMap.Live

DeepStateMap.Live — інтерактивна онлайн мапа бойових дій в Україні, яка дає можливість стежити за змінами лінії фронту та перебігом воєнних дій російсько-української війни, пише Вікіпедія.

З початком російського вторгнення команда DeepStateUA створила інтерактивну мапу про перебіг воєнних дій.

Телеграм-канал DeepStateUA створено в березні 2020, у період карантину у зв'язку з Covid-19. Коли зимою 2021/22 тривало російське стягування військ до кордонів та підготовка до вторгнення, команда телеграм-спільноти активно за цим спостерігала, висвітлювала та допомагала в ідентифікації ешелонів техніки. У ніч з 23 на 24 лютого 2022, за декілька годин до вторгнення аудиторія телеграм-каналу перетнула позначку в 10 000 підписників.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ

Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні від 3 квітня не коментував інформацію про можливе захоплення Водяного.

Там повідомили, що на Лиманському напрямку Сили оборони відбили 10 атак противника в районі населеного пункту Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку було відбито 6 атак у районах населених пунктів Спірне, Кліщіївка на Донеччині, де ворог намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 14 атак у районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Уманське, Первомайське та Невельське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався вибити підрозділи ЗСУ із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка та Урожайне Донецької області, де ворог 24 рази намагався прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 4 атаки на позиції Сил оборони в районах Старомайорського Донецької області, Роботиного та на північний захід від Вербового Запорізької області.

Війна в Україні - останні новини сьогодні

Російська окупаційна армія може здійснити наступальну операцію в Південній операційній зоні. Метою такої операції може бути спроба повністю "зняти загрозу" Криму. Таку думку висловив військовий оглядач Костянтин Машовець. Він припустив, що найімовірнішими напрямками, де армія країни-агресора Росії може піти в наступ, є Запорізьке, Вугледарсько-Курахівське (або як альтернатива - на Шахтарське та Андріївку), Гуляйпільське.

Тим часом українські військові майстерно знищують ворога на фронті. За даними Міноборони України, у березні ЗСУ знищили 976 артилерійських систем. Це найвищий місячний показник з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Військовий експерт із Центру Разумкова Олексій Мельник прокоментував імовірність нового масштабного наступу російських окупантів. За його словами, армія РФ навряд чи зможе перейти в масштабний наступ по всій лінії фронту. Експерт вважає, що найімовірніше йтиметься про спробу прориву на одному з оперативних напрямків.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти