"Після контрнаступу армії РФ буде хана": ЗСУ йдуть вперед – засткомбата ДШБ

21 травня 2023, 01:30
ЗСУ довго стримували просування противника, завдаючи йому максимальних ударів, пояснив Рустам Реметов.
ВСУ, війна
ЗСУ готові до контрнаступу / Колаж Главред, фото Генштаб ЗСУ

Контрактники та мобілізовані в лавах ЗСУ успішно виконують свої завдання. Вони готові воювати, щоб вибити ворога зі своєї землі, але не готові стояти в обороні, заявив заступник командира батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади капітан Рустам Реметов.

"Хлопці штурмують, штурмують і штурмують. Без відкатів. А противник панічно тікає", — розповів він Фактам про ситуацію на фронті напередодні очікуваного контрнаступу ЗСУ.

Український офіцер пояснив, що ЗСУ довго стримували просування противника, завдаючи йому максимальних ударів, щоб він ніс якомога більше втрат.

відео дня

"А в той час в різних точках України йшло створення і укомплектування нових бригад, наші військові проходили навчання в різних країнах. Така була мета — ми тримаємо удар, а інші готуються", - говорить він.

Коментуючи майбутні дії ЗСУ щодо звільнення окупованих територій заступник комбата висловив упевненість в тому, що контрнаступ відбудеться.

"І ось тоді російської армії просто хана. Ми обов'язково відвоюємо захоплені території, противник буде розбитий, перемога буде за нами в будь-якому випадку. Завдяки нашим могутнім офіцерам, сержантам, адекватним солдатам все буде добре", — упевнений він.

Співрозмовник також звернув увагу на те, що при наступах співвідношення втрат атакуючих і тих, хто тримає оборону один до трьох-восьми.

"А у нас зараз така ситуація, що ми викошуємо російські позиції, у них є загиблі, поранені, полонені, а у наших груп при штурмових діях навіть загиблих немає. Ось це я вважаю класним результатом", — додав Реметов.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що війна в Україні завершиться з поверненням до кордонів станом на 1991 рік. Якщо не буде повернуто під контроль Києва Крим чи Донбас, війна триватиме.

"Завершити цю війну можна тільки одним шляхом - це повернення кордонів у будь-якій формі, але кордонів наших зразка 91-го року", - сказав він.

Війна Росії проти України триватиме до 2024 року. При цьому жодна зі сторін не здобуде перемоги, але обидві відмовляться вести переговори про припинення конфлікту. Про це йдеться в "злитих" в Мережу секретних матеріалах розвідки США, пише The Washington Post.

Директор соціологічної служби Український барометр Віктор Небоженко говорив, що війна в Україні може тривати до літа 2023 року. Причому, за його словами, війна закінчиться не перемогою України, а урочистим похороном Путіна.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти