Вона була сиротою, але боролася за життя дітей: в Охматдиті загинула молода лікарка

8 липня 2024, 18:18
664
Російські окупанти вбили 30-річну лікарку Охматдиту Світлану Лук'янчук.
Світлана Лук'янчук, удар по Охматдиту
Російські окупанти вбили лікарку в Охматдиті Світлану Лук'янчук / Колаж: Главред, фото: ДСНС, Володимир Зеленський, Андрій Смолій

Російські окупанти безжально і жорстоко атакували Київ ракетами. Одна з них влучила просто в дитячу лікарню Охматдит. Унаслідок цієї атаки загинула лікарка-нефрологиня, яка працювала в цьому медичному закладі. Про це розповів мер Львова Андрій Садовий.

Світлані Лук'янчук було всього 30 років. Вона народилася у Львові та виховувалася рідною тіткою, адже дуже рано втратила батьків.

Вона закінчила Національний медичний університет імені О.О. Богомольця. Згодом вона завершила магістратуру і стала дитячим нефрологом.

відео дня

"Поховають Світлану у Львові біля батьків, на Голосківському кладовищі. Світла Пам'ять", - написав Садовий.

Масована атака Росії на Україну 8 липня - що відомо

У ніч на 8 липня Росія запустила рій ракет у бік України. Про рух ракет між областями та роботу ППО в деяких із них повідомили Повітряні сили України.

Уже вранці вибухи прогриміли спершу в Дніпрі та в Кривому Розі, а потім про російську атаку повідомили в столиці. Уламки від ракет упали в кількох районах Києва, а також зафіксували влучання в одне з приміщень дитячого медичного закладу. Як потім з'ясувалося, йшлося про дитячу лікарню "Охматдит".

В ОП одразу відреагували на обстріли окупантів і заявили, що РФ вела обстріл по цивільних та інфраструктурі, цілеспрямовано била по дітях.

Згодом представники влади повідомили про наслідки ворожих ударів: у КМДА кажуть про щонайменше 20 загиблих і 35 постраждалих, у Кривому Розі відомо про 10 загиблих і 41 пораненого, зокрема 9 важких. Під час атаки по Дніпру загинула людина і є 6 постраждалих, а в Покровську Донецької області 3 людини загинули внаслідок удару ворога.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти