Україна змінює морську стратегію - Зеленський

6 липня 2024, 20:47оновлено 6 липня, 22:42
354
Президент України зазначив, що вже скоро на РНБО буде затверджено нову морську стратегію.
Зеленський, ВМС
Зеленський анонсував зміну морської стратегії / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, УНІАН

Україна працює над створенням нової стратегії на морі - Українська морська стратегія. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Скоро цю стратегію вже затвердить РНБО.

"Чітко розуміємо, що війна змінила розстановку сил у всьому нашому Чорноморському регіоні, і російський флот у цій акваторії більше ніколи не буде домінувати. Ми закріплюємо наші інтереси, враховуємо нові технологічні можливості України і нові наші відносини з партнерами. Україна завжди тепер буде такою державою, яка здатна захищати власні інтереси на морі, транспортні артерії та інтереси наших союзників і партнерів. Я вдячний усім нашим людям, які це забезпечують. ВМС України, усі задіяні оборонні та безпекові структури й оборонна промисловість - державні та приватні компанії, які працюють заради української сили", - сказав Зеленський.

відео дня

Раніше повідомлялося про те, що на Ставці Зеленського ухвалили важливі рішення. Президент зазначив, що зміни будуть помітні на фронті. Він також зазначив, що буде підготовлено дуже сильну угоду з безпеки для України.

Також він заявляв про те, що Україна і Британія підпишуть безпрецедентну 100-річну угоду. Президент України обговорив продовження двосторонньої співпраці з новим прем'єром Британії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти