Його останніми словами були "Слава Україні": окупанти вбили в Бердянську 16-річного підлітка

25 червня 2023, 09:20
12541
Окупаційна влада Запорізької області заявила про "ліквідацію двох терористів" у Бердянську. Один з них - це 16-річний підліток Тигран Оганесян.

Тигран Оганесян
Окупанти заявили про вбивство Тиграна Оганесяна / скріншот

У Бердянську російські окупанти вбили двох проукраїнських підлітків, їх звинувачували в тому, що вони є "терористами". Один із загиблих - 16-річний Тигран Оганесян. Останніми словами молодого Героя були "Слава Україні".

Про вбивство молодих українців написав у Telegram представник російських окупантів на території Запорізької області Владислав Рогов.

відео дня

"Приблизно о 19 годині, коли населення відпочивало з сім'ями на міській набережній, двоє бойовиків відкрили вогонь з автоматів. В результаті злагоджених і оперативних дій правоохоронних органів терористи були блоковані та знищені. На даний момент відомо, що одним з них був раніше затримуваний за антиросійську діяльність Тигран Оганесян", – написав Рогов.

Особа другого вбитого росіянами українця поки невідома.

У телеграм-каналі БердянсЬк Сьогодні пишуть, що, найімовірніше, інформація про вбивство окупантами Оганесяна – правдива.

Зазначається, що перед смертю хлопці встигли застрелити окупанта і зарізати місцевого поліцейського.

"У соцмережах з'явилося відео, яке записував сам Тигран. На ньому видно, що він з автоматом і в тактичних рукавичках. На ньому він каже: "Все, це смерть, пацани. Прощати. Слава Україні". У соцмережах воно підписане, як відео хлопця, який разом з другом зарізали місцевого поліцейського і застрелили окупанта", – йдеться в повідомленні.

Дивіться відео - У Мережі з'явилися кадри з останніми словами загиблого хлопця:

У Бердянську росіяни вбили підлітка
У Бердянську росіяни вбили підлітка / скріншот

Що відомо про Тиграна Оганесяна

У вересні 2022 року окупанти викрали Тиграна та його друга Микиту Ханганова та звинуватили їх у тероризмі. За даними "Медійної ініціативи з прав людини", їх допитували, били і катували електричним струмом і змушували зізнатися в підготовці диверсії на залізниці в районі окупованого Мелітополя.

У червні 2023 року Євродепартамент вимагав від влади РФ випустити хлопців і дозволити їм виїхати на підконтрольну Україні територію.

Розстріл українського військовополоненого Олександра Мацієвського

6 березня в Мережі з'явилося страшне відео з українським захисником, який потрапив у полон. На кадрах видно, як він курить цигарку і каже "Слава Україні". У цей момент окупанти починають його жорстоко розстрілювати. Військовий загинув на місці.

СБУ офіційно підтвердила ім'я Героя. Ним є Олександр Мацієвський.

Загиблий був снайпером 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області.

Президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв Олександру Мацієвському звання Героя України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти