Армія РФ окупувала Долинівку на Донбасі - DeepState

2 вересня 2024, 08:55
371
Тим часом Сили Оборони закінчили зачистку по лінії Мала Локня-Погребки в Курській області РФ.
Суїтуація на Покровському напрямку
На Покровському напрямку тривають активні бойові дії / Колаж: Главред, фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, deepstatemap.live

Російська армія окупувала Долинівку в Донецькій області, а також просунулася біля Макіївки та в Торецьку. Про це йдеться в повідомленні аналітиків моніторингового каналу DeepState.

Довідка. Долинівка - село в Україні, розташоване в Покровському районі Донецької області. Населення, згідно перепису 2001 року, становить 11 осіб.

Долинівка на карті
Долинівка на карті / deepstatemap.live

Також повідомляється, що Сили Оборони закінчили зачистку по лінії Мала Локня-Погребки в Курській області РФ.

відео дня

Ресурс DeepStateMap.Live

DeepStateMap.Live — інтерактивна онлайн мапа бойових дій в Україні, яка дає можливість стежити за змінами лінії фронту та перебігом воєнних дій російсько-української війни, пише Вікіпедія.

З початком російського вторгнення команда DeepStateUA створила інтерактивну мапу про перебіг воєнних дій.

Телеграм-канал DeepStateUA створено в березні 2020, у період карантину у зв'язку з Covid-19. Коли зимою 2021/22 тривало російське стягування військ до кордонів та підготовка до вторгнення, команда телеграм-спільноти активно за цим спостерігала, висвітлювала та допомагала в ідентифікації ешелонів техніки. У ніч з 23 на 24 лютого 2022, за декілька годин до вторгнення аудиторія телеграм-каналу перетнула позначку в 10 000 підписників.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ

Як ідеться у зведенні Генштабу ЗСУ за 1 вересня, від початку доби відбулося 166 бойових зіткнень.

На Торецькому напрямку ситуація напружена. Окупанти 16 разів атакували поблизу Торецька та Нелипівки. Триває бій.

На Покровському напрямку зберігається висока інтенсивність бойових дій. Кількість боєприпасів зросла до 62. Загарбники продовжують тиск на бойові порядки захисників України поблизу Воздвиженки, Зеленого Поля, Калинового, Гродівки, Новогродівки, Карлівки, Маринівки та Михайлівки. ЗСУ відбили 58 ворожих атак, чотири бойових зіткнення ще тривають.

На Курахівському напрямку налічується 23 бойових зіткнення. Окупанти намагалися просунутися в районах населених пунктів Красногорівки, Костянтинівки та Георгіївки. Двадцять одна атака відбита, ще дві - тривають.

Ситуація на Покровському напрямку - останні новини

Російська окупаційна армія проводить дві тактичні операції перед тим, як почати інтенсивні наступальні дії на місто Покровськ у Донецькій області. Як повідомляють аналітики Інституту вивчення війни, перша тактична операція проводиться вздовж лінії Новогродівка-Гродівка на схід від Покровська з метою захоплення Мирнограда і просування до околиць Покровська.

Друга тактична операція - уздовж лінії Селидове-Українськ-Горняк на південний схід від Покровська, спрямована на розширення російського угруповання на Покровському напрямку та усунення вразливих місць для контратак з боку українських військ.

Військовий експерт, колишній співробітник СБУ Іван Ступак вважає, що вже за тиждень ми побачимо перші бої за місто Покровськ.

Втрата Покровська Донецької області для України дійсно може мати дуже серйозні наслідки, заявив заступник командира Третьої окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. За його словами, за такого сценарію в російської армії буде одразу кілька варіантів для подальших наступальних дій. Український офіцер не виключає, що російські окупанти можуть розвивати наступ у Донецькій області на Костянтинівку-Дружківку-Краматорськ.

Армія РФ окупувала Долинівку на Донбасі - DeepState
Що відомо про Покровськ / Инфографика: Главред

Тим часом Сили оборони України змогли відновити втрачені позиції на Сіверському напрямку на тлі російських наступальних операцій у Донецькій області. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни за 28 серпня.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти