Порошенко" під страхом приводу " все-таки з'явився на допит в СБУ

4 червня 2021, 20:02оновлено 4 червня 2021, 20:48
Колишній гарант прийшов сьогодні в СБУ після погроз примусово його привести на допит у справі нардепів Медведчука і Козака.
Порошенко
Порошенко прибув на допит в СБУ / УНІАН

СБУ все-таки вдалося допитати народного депутата від Європейської солідарності, п'ятого президента України Петра Порошенка у справі народних депутатів - Віктора Медведчука і Тараса Козака, передає УНН.

Так, Порошенко вийшов з будівлі СБУ після допиту, який тривав більше 3 годин.

Додамо, що Порошенко прийшов сьогодні в СБУ після погроз примусово його привести на допит у справі нардепів Медведчука і Козака.

До цього п'ятий президент двічі ігнорував допит.

Крім того, на запитання журналіста, що в першу чергу цікавило СБУ, Порошенко відповів: "їх цікавило яким чином вони будуть намагатися легалізувати..".

читайте такожПід патронатом Порошенка: Медведчук домовлявся про закупівлю вугілля в ОРДЛО-ЗМІ

Порошенко не домовив, що саме намагаються легалізувати, і пішов з брифінгу, попросивши звернутися з питаннями до адвокатів.

Санкції проти Віктора Медведчука:

Раніше Печерський суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета та іншими процесуальними обов'язками.

12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу-державна зрада і порушення законів і звичаїв війни

Раніше генпрокурор Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру депутатам від ОПЗЖ Медведчуку і Тарасу Козаку в державній зраді і в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Їм оголошено підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про прихований військовий підрозділ ЗСУ) проведення підривної діяльності проти України - підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою "Промінь".

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції проти народного депутата від опозиційної платформи - за життя Віктора Медведчука та його оточення.

Обмежувальні заходи розраховані на три роки, йдеться в указі Глави держави, опублікованому на сайті офісу президента.

Указ президента Зеленського набирає чинності з моменту його опублікування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти