Зеленський підписав санкційний указ проти Медведчука і його оточення

20 лютого 2021, 18:36оновлено 20 лютого 2021, 19:17
Обмежувальні заходи розраховані на три роки.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції проти народного депутата від Опозиційної платформи – За життя Віктора Медведчука і його оточення.

Обмежувальні заходи розраховані на три роки, йдеться в указі глави держави, опублікованому на сайті Офісу президента.

Указ президента Зеленського набирає чинності з моменту його опублікування.

Згідно з рішенням РНБО, санкції введені проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Серед них Медведчук і його дружина Оксана Марченко, а також кілька громадян Росії.

Крім того, до списку санкцій потрапили п'ять громадян Росії, а саме Костянтин Вацковський, Віталій Донченко, Сергій Лісогор, Олександр Маслюк та Михайло Попов. Також під санкції потрапила одна громадянка України - Наталія Лавренюк.

Як зазначається, санкції проти Медведчука передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, припинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання ліцензій на користування надрами. Також забороняється транзит ресурсів територію України і виведення капіталів за кордон.

Крім того, нардеп не зможе брати участь у приватизації, інвестувати за кордон, а також розміщувати валютні цінності на рахунках за кордоном.

Зеленський підписав санкційний указ проти Медведчука і його оточення
/ president.gov.ua

Інший указ Зеленський запровадив рішення РНБО з приводу ситуації з нафтопродуктопроводом, який пов'язують з Медведчуком.

Зеленський підписав санкційний указ проти Медведчука і його оточення
/ president.gov.ua

Раніше в РНБО анонсували нові гучні рішення по офшорах і державних надрах.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов підкреслив, що на наступних засіданнях РНБО буде більше рішень і вони будуть "цікавішими", зокрема, майбутні рішення стосуватимуться нардепів.

Данілов додав, що окремим питанням засідань РНБО буде ситуація навколо українських державних надр.

читайте такожЕксперти назвали наступну "жертву" санкційного удару РНБО

Санкції проти Віктора Медведчука та його оточення:

  • 19 лютого відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, за результатами якого президенту запропонували ввести нові санкції, в тому числі проти громадян України. РНБО рекомендує ввести санкції проти 19 юридичних осіб та 8 фізичних осіб.з восьми юросіб – п'ятеро є громадянами України.
  • Санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK і 112 Україна, управління якими приписують Медведчуку, Володимир Зеленський ввів своїм указом на початку лютого. Зокрема, вони передбачають блокування та анулювання ліцензій. Обмежувальні заходи введені на п'ять років.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти